Guvernul lansează o platformă de știri legate de covid-19

Eduard Nicolae Popa   
în Stiri de ultima ora
17/03/2020, 14:10
Guvernul lansează o platformă de știri legate de covid-19
Guvernul lansează o platformă de știri legate de covid-19

Guvernul a decis să lanseze o platformă online de știri pentru informările cu privire la Covid-19, pentru a evita fake news-urile și informațiile false care circulă pe internet cu privire la pandemia de coronavirus. Site-u se cheamă stiriofiiale.ro și a fost dezvoltat de voluntarii Code for Romania, în parteneriat cu Guvernul României și Autoritatea pentru Digitalizarea României.

Guvernul și-a lansat o platformă de știri pentru covid-19

„O sursă de informare corectă, nealimentată de panică poate ajuta populația României să fie vigilentă în felul în care accesează, asimilează și distribuie rafalele de știri prezentate în media. Informați-vă doar din canalele media oficiale și verificați informațiile de fiecare dată.

Acest proiect este realizat pro-bono de voluntarii Code for Romania, organizație neguvernamentală independentă, neafiliată politic și apolitică, în cadrul Code for Romania Task Force și în parteneriat cu Guvernul României prin Autoritatea pentru Digitalizarea României”, se arată pe site-ul stirioficiale.ro.

La prima vedere site-ul filtrează informațiile furnizate de sursele oficiale, precum Grupul de Comunicare Strategică, Guvernul României, Administrația Prezidențială sau Ministerul Afacerilor Externe.

Pe lângă informațiile ofociale, site-ul mai pune la dispoziția cetățenilor României și hotărârile de legislație, dar și înregistrările video. Totodată, prin intermediul site-ului îți poți instala un add-on pentru a depista știrile false dar și te ajută să te abonezi la newsletter-ul lor.

Dosar penal pentru răspândire de informații false

Un articol din decretul stării de urgență emis luni de președintele Klaus Iohannis se axează special pe măsuri privind furnizarea de informații sigure. Este vorba despre articolul 54, legat de posibilitatea eliminării de conținut din mass media sau blocarea accesului la unele publicații.

De asemenea, chiar înainte de instituirea stării de urgență s-au deschis zeci de dosare penale pentru distribuirea de informații false dar și pentru zădărnicirea pentru combaterea bolilor.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×