Guvernul Cioloş ar putea AMÎNA majorarea salariilor bugetarilor

Ionuţ Cataramă   
în Hotnews
22/11/2015, 19:52
Guvernul Cioloş ar putea AMÎNA majorarea salariilor bugetarilor

Potrivit unor surse politice citate de România TV, Guvernul ia în calcul amânarea cu trei până la şase luni a majorării cu 10% a salariilor din sistemul de stat. Majorarea salariilor bugetarilor, discutată de premierul Dacian Cioloş cu preşedintele Klaus Iohannis şi cu guvernatorul BNR, Mugur Isărescu.

Premierul Dacian Cioloş a cerut o analiză completă Ministerului de Finanţe pentru a vedea dacă majorarea cu 10% a salariilor bugetarilor este posibilă.

Vrei să citești acasă, în siguranță, TAIFASURI, revista ta preferată? Abonează te ACUM doar la oficiile Poștei Române! Surprize + CD urile preferate doar pentru ABONAŢII TAIFASURI

Potrivit experţilor financiari, dacă se aplică această majorare, deficitul bugetar ar depăşi 3%.

Potrivit România TV, şi Klaus Iohannis vrea să vadă analiza Ministerului de Finanţe înainte de a promulga legea majorării.

Premierul Dacian Cioloş a anunţat sâmbătă că a fost făcut un calendar „etapizat” de discuţie pe buget, cu obiectivul de a-l finaliza şi adopta până în jurul datei de 10 decembrie.

„Deci, noi am luat un proiect de buget care a fost lăsat de fostul guvern în Ministerul Finanţelor. În prima şedinţă de guvern miniştrii au solicitat un timp de răgaz să-şi analizeze priorităţile pentru anul care vine, inclusiv priorităţi cu un posibil impact bugetar. Le-am dat termen până duminică seara să îşi clarifice aceste proiecte cu care vor să vină în bugetul pentru 2016. Şi luni după-amiază vom avea din nou o întâlnire informală de guvern aici, la Palatul Victoria, în care doamna ministru de Finanţe va veni cu o primă analiză a acestor solicitări şi a ceea ce era deja prevăzut în buget pentru alocările bugetare pe ministere, acele aşa-zise plafoane bugetare pe ministere (…)”, a explicat Dacian Cioloş, referindu-se la proiectul de buget pe anul viitor.
Sursă: romaniatv.net

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×