Guvern: Amenzile pentru încălcarea restricțiilor pe durata stării de urgență au fost majorate. Concediile polițiștilor și militarilor au fost anulate

Adrian Ilie   
în Stiri mondene
27/03/2020, 13:12
Guvern: Amenzile pentru încălcarea restricțiilor pe durata stării de urgență au fost majorate. Concediile polițiștilor și militarilor au fost anulate

Guvernul a adoptat o ordonanță de urgență prin care au fost mărite amenzile pentru contravențiile săvârșite pe durata stării de urgență acestea putând ajunge până la 70.000 de lei. În plus, au fost întrerupte toate concediile de odihnă ale polițiștilor și militarilor, iar detașările din sistemul  militar  se pot face fără acordul angajaților.

Polițiștii și militarii nu se mai pot pensiona anticipat

Prin ordonanță de urgență s-a decis înăsprirea amenzilor pentru contravențiile pe durata stării de urgență. Pentru cei care nu respectă reglementările adoptate contravenția se amendează între 2.000 și 20.000 de lei pentru persoanele fizice și cu 10.000-70.000 de lei pentru persoanele juridice”, a declarat Ionel Dancă, șeful Cancelariei Guvernului.

De asemenea, pentru a diminua deplasarea cetățenilor pentru obținerea a diverse autorizații și certificate din partea instituțiilor publice, valoarea documentelor se prelungește pe o perioadă de 90 de zile de la încetarea stării  de urgență.

O altă ordonanță de urgență adoptată în cursul serii trecute modifică Statutul polițiștilor și militarilor pentru întărirea disciplinei ierarhice și pentru a reglementa situația unor angajați care trebuie  să fie la dispoziția autorităților.

Se întrerup concediile de odihnă, se iau măsuri pentru asigurarea continuității programului de lucru, detașarea se poate face fără acordul angajatului  și se suspendă prevederile legate de pensionarea anticipată”, a detaliat Ionel Dancă.

Voucherele de vacanță, valabile și în 2021

Au fost luate și noi măsuri de stimualare a economiei. Astfel, valabilitatea voucherelor de vacanță pentru 2020 a fost prelungită până la 31 mai 2021.

Pentru a ajuta elevii și studenții care trebuie să urmeze cursuri online dar au posibilități materiale reduse, se acordă bonuri de 200 de euro pentru achiziția de calculatoare dacă venitul lunar pe fiecare membru al familiei nu  depășește 250 de lei.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×