Gripa face ravagii în România! 8 persoane au murit în ultimele 10 zile! Ministrul Sănătăţii spune că nu este epidemie!

Filon Stan    Claudia Mîţoi   
in Stiri de ultima ora
08/02/2018, 13:55
Gripa face ravagii în România! 8 persoane au murit în ultimele 10 zile! Ministrul Sănătăţii spune că nu este epidemie!

Gripa face ravagii în România printre persoanele nevaccinate! Alte opt persoane au murit, în ultimele zece zile, din cauza virusului gripal, numărul deceselor ajungând la 16.

De la începutul sezonului 2017-2018 au fost înregistrate 16 decese confirmate cu virus gripal, din care 11 tip A, subtip (H1)pdm09 si 5 tip B, fata de 21 in sezonul precedent, din care 19 cu virus gripal tip A, subtip H3, 1 cu A(H1)pdm09 şi 1 tip A, nesubtipat, potrivit Centrului Naţional de Supraveghere şi control a bolilor transmisibile.

Gripa face ravagii în România! Alte 8 persoane au murit!

Niciuna dintre cele opt persoane care au murit în ultima perioada nu era vaccinată antigripal. Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, susţine că nu este vorba despre o epidemie, anul trecut fiind înregistrate 22 de decese din cauza virusului gripal.

Ministrul a precizat că sunt focare locale, iar la Spitalul Marius Nasta sunt internate opt persoane cu infecţii respiratorii. În acest moment mai sunt disponibile peste 135.000 doze de vaccin. Trebuie luate măsuri de carantină acolo unde sunt focare, în spitale trebuie limitat numărul vizitatorilor, susţine Sorina Pintea.

Ştirea MOMENTULUI

Adrian Diniș a murit la doar 32 de ani. Artistul, plâns de o țară întreagă

Orice informatie si/sau declaratie preluata din acest material se face numai cu citarea sursei STIRI MONDENE si, obligatoriu, cu LINK ACTIV catre prezentul material. In caz contrar, persoanele fizice si/sau juridice care incalca drepturile de autor ale STIRI MONDENE, prevazute si protejate de Legea nr.8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe, sunt direct raspunzatoare legal pentru orice prejudiciu astfel cauzat.