Gripa face ravagii în România! Alte două victime, răpuse la Timişoara şi Arad!

Filon Stan   
în Stiri de ultima ora
23/02/2018, 17:08
Gripa face ravagii în România! Alte două victime, răpuse la Timişoara şi Arad!

Alte două noi decese din cauza gripei au fost confirmat vineri, fiind vorba despre un bărbat de 58 de ani care a murit la Spitalul de Boli Infecţioase „Victor Babeş” din Timişoara şi un alt bărbat în vârstă de 62 de ani din Arad. Numărul deceselor provocate de gripă a ajuns la 52.

Purtătorul de cuvânt al Spitalului de Boli Infecţioase din Timişoara, medicul Virgil Musta, a declarat că pacientul decedat din cauza gripei era un bărbat de 58 de ani, iar din cauza unor afecţiuni mai vechi gripa s-a dezvoltat rapid.

Gripa a mai făcut două victime! Numărul morţilor a ajuns la 52!

„Este vorba despre un bărbat de 58 de ani care a fost internat săptămâna trecută cu sepsis, bronhopneumonie, detresă respiratorie şi insuficienţă respiratorie şi la care investigaţia de gripă a fost pozitivă pentru virusul gripal AH1. Avea şi alte afecţiuni, din câte ştiu eu şi diabet, dar a stat foarte mult acasă până sa se prezinte la spital”, a declarat Virgil Musta.

Potrivit acestuia, în acest moment la Spitalul „Victor Babeş” din Timişoara nu mai este internat niciun pacient cu gripă. Bărbatul de 58 de ani este primul decedat diagnosticat cu gripă, în Timiş. A doua persoană decedată de gripă şi confirmată vineri este un bărbat în vârstă de 62 de ani, din judetul Arad. La nivel naţional, numărul deceselor provocate de gripă a ajuns la 52. 

Numărul cazurilor confirmate de gripă de la începutul iernii a ajuns la aproape 800, la nivel naţional. De asemenea, în ultima săptămână au fost înregistrate 1.358 de cazuri compatibile cu gripa, ca simptomatologie, faţă de 97 în aceeaşi săptămână a sezonului precedent. Numărul total al infecţiilor respiratorii este de aproape 135.000 doar în ultima săptămână, cu 51,3 la sută mai mare decât în aceeaşi perioadă a anului trecut, potrivit datelor transmise joi de Centrul Naţional de Supraveghere şi Control a Bolilor Transmisibile (CNSCBT).

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×