La mulţi ani, Grigore Leşe!

Filon Stan   
în Stiri de ultima ora
20/02/2018, 00:19
La mulţi ani, Grigore Leşe!

Are o voce inconfundabilă, iar cântecele sale cu greu pot fi reproduse de alţi artişti. Vorbim despre îndrăgitul cântăreţ de muzică populară Grigore Leşe, care astăzi împlineşte 64 de ani!

Născut pe data de 20 februarie 1954, în localitatea maramureşană Stoiceni,Grigore Leşe este un cunoscut interpret de muzică tradiţională românească din zona Ţării Lăpuşului, România. A absolvit Academia de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj, Facultatea de Interpretare, cu specializarea fagot.

Grigore Leşe împlineşte 64 de ani! La mulţi ani!

Mai mult, este doctor în muzică şi profesor asociat la Facultatea de Litere a Universităţii din Bucureşti şi la Universitatea de Muzică Bucureşti. Repertoriul lui este constituit din melodii vechi, provenind din folclorul autentic al zonei şi marcând evenimente importante din viaţa omului. 

Preşedintele României Ion Iliescu i-a conferit lui Grigore Leşe la 10 decembrie 2004 Ordinul naţional Pentru Merit în grad de Cavaler, „pentru contribuţiile deosebite în activitatea artistică şi culturală din ţara noastră, pentru promovarea civilizaţiei şi istoriei româneşti”.

Muzician polivalent, Grigore Leşe cântă şi la mai multe instrumente muzicale.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×