Grigore Leşe a cerut să fie scos din videoclipul-manifest al trupei Taxi contra Catedralei Mîntuirii Neamului

Ionuţ Cataramă   
în Hotnews
10/04/2016, 15:57
Grigore Leşe a cerut să fie scos din videoclipul-manifest al trupei Taxi contra Catedralei Mîntuirii Neamului

Grigore Leşe a declarat pentru agenţia de presă News.ro că a cerut să fie scos din videoclipul trupei Taxi, ”Despre smerenie”, care este un manifest împotriva Catedralei Mântuirii Neamului, pentru că i s-a spus că mesajul melodiei este despre bisericile de lemn şi cultura străveche, nu despre un manifest contra Catedralei. Trupa Taxi a reacţionat, sâmbătă seara, la declaraţiile lui Leşe spunând că acesta a văzut videoclipul şi cunoştea versurile melodiei.

Grigore Leşe, solist de muzică populară şi culegător de folclor, a declarat pentru agenţia de presă News.ro că a cerut să fie scos din videoclipul trupei Taxi, ”Despre smerenie”, care este un manifest împotriva Catedralei Mântuirii Neamului, pentru că i s-a spus că mesajul melodiei este despre bisericile de lemn şi cultura străveche, nu despre un manifest contra Catedralei.

Am cerut să fiu scos din videoclip. Mă delimitez de comentariile care ies din sfera artisticului. M-am retras din această poveste cu eleganţă”, a declarat pentru News.ro Grigore Leşe.

Leşe spune că înţelegerea iniţială a fost să participe, ca artist, la filmarea videoclipului, spunându-i-se că este vorba despre un mesaj privind bisericile de lemn şi ”civilizaţia noastră străveche”. ”Vin din lumea bisericilor de lemn, patrimoniu UNESCO. Am fost botezat în biserică de lemn. Aceste simboluri au o importanţă aparte pentru mine”, a explicat acesta.

Ca reacţie la declaraţiile artistului de muzică populară, trupa Taxi a reacţionat pe pagina oficială de Facebook. ”Domnul Grigore Leşe a fost informat pe larg despre proiectul trupei Taxi – „Despre smerenie”, înainte de a da curs invitaţiei de a filma.1. În data de 14.03.2016 domnia sa a primit pe email textul piesei şi lista participanţilor confirmată în acel moment. 2. În data de 22.03.2016 domnul Grigore Leşe a venit la studio. Înainte de a-şi da acordul final pentru a înregistra, a fost invitat să asculte piesa şi să urmărească filmările realizate până în acel moment. După ce a ascultat piesa şi a vizionat filmările, domnul Leşe a intrat în studio pentru înregistrările audio şi video”, se arată în punctul de vedere al trupei.

Formaţia Taxi a lansat joi piesa ”Despre smerenie”, alături de 33 de personalităţi din lumea muzicii, a teatrului şi literaturii, între care Dan Bittman, Andi Vasluianu, Victor Rebengiuc şi Mircea Cărtărescu.

sursă: news.ro

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×