Grevă generală în Grecia! Traficul a fost paralizat, unele servicii publice şi-au întrerupt activitatea!

Filon Stan   
în Stiri de ultima ora
14/12/2017, 14:30
Grevă generală în Grecia! Traficul a fost paralizat, unele servicii publice şi-au întrerupt activitatea!

Grevă naţională în Grecia! Elenii protestează astfel faţă de măsurile de austeritate şi reformele guvernului de stânga care a încheiat un acord cu creditorii internaţionali în schimbul împrumuturilor financiare primite.

Protestul extrem a provocat deja întreruperi şi întârzieri în traficul terestru, dar şi în cel aerian şi naval, aeronavele înregistrând anulări ale unor curse şi provocând aglomeraţie şi întârzieri pe aeroportul din Atena.

Vrei să citești acasă, în siguranță, TAIFASURI, revista ta preferată? Abonează te ACUM doar la oficiile Poștei Române! Surprize + CD urile preferate doar pentru ABONAŢII TAIFASURI

Grevă naţională în Grecia! Transportul a fost paralizat!

De asemenea, navele rămân ancorate în porturi timp de 24 de ore, în semn de protest, potrivit Reuters. Unele dintre serviciile publice şi-au întrerupt activitatea pe durata grevei generale. Greva este organizată de marile sindicate, de sindicatele din sectorul privat GSEE şi de sectorul public ADEDY.

Tot joi este prevăzut un marş de protest în faţa Parlamentului, unde parlamentarii dezbat bugetul ţării pe 2018. Guvernul elen a decis să reducă cheltuielile, beneficiile privind pensiile, reguli mai stricte pentru sindicate în privinţa organizării grevelor şi altor proteste. Este prevăzută şi vânzarea centralelor electrice care funcţionează cu cărbuni.

Închide ×