„Grecia va fi supusa celui mai mare dezastru economic”

Ionuţ Cataramă   
în Hotnews
18/07/2015, 11:48
„Grecia va fi supusa celui mai mare dezastru economic”

Fostul ministru al Finantelor, Yanis Varoufakis, este convins ca reformele cerute de creditorii internationali pentru Grecia vor esua. Intr-un interviu acordat BBC, Varoufakis a declarat ca Grecia va fi supusa „celui mai mare dezastru de management macroeconomic din lume”.

El a mai adaugat si ca premierul Alexis Tsipras nu a avut alte optiune si a fost fortat sa accepte masurile pentru a evita falimentul tarii: „Ni s-a dat sa alegem intre a capitula si a fi executati. Iar el a decis ca cea mai buna strategie este capitularea.”

Varoufakis si-a dat demisia de la conducerea Ministerului de Finante la numai o zi dupa ce poporul elen a votat la referendum impotriva adoptarii masurilor de austeritate propuse de Eurogrup si FMI.

Alexis Tsipras a remaniat guvernul dupa ce a fost tradat de membrii partidului sau

Prim-ministrul grec Alexis Tsipras a anuntat vineri seara remanierea guvernului, dupa revolta unei parti a majoritatii sale in timpul votului in Parlament asupra primului pachet de reforme cerute de creditori. Alexis Tsipras a procedat la zece schimbari in cadrul echipei sale pentru a-i inlocui pe ministrii si mai ales viceministrii care au votat contra acestor masuri, respinse joi de un sfert dintre membrii partidului radical de stanga SYRIZA la putere.

VESTE ŞOC pentru milioane de ROM NI! Trebuie să se prezinte de URGENŢĂ cu buletinul

El i-a indepartat din guvernul sau pe ministrii fondatori, dar l-a mentinut in post, in semn de bunavointa, pe ministrul finantelor Euclid Tsakalotos. Aceasta este prima remaniere de la venirea la putere a lui Tsipras in urma cu sase luni.

Astfel, ministrul finantelor Euclid Tsakalotos ramane. Ministrul muncii Panos Skourletis il inlocuieste pe Panagiotis Lafazanis in postul de ministru al energiei. Lafazanis a criticat public planul de ajutor aprobat de parlament, in special prin vocea opozitiei.

Nadia Valavani, care a demisionat la inceputul acestei saptamani din postul de viceministru al finantelor, este inlocuita cu Tryfon Alexiadis ca secretar de stat la Finante.

Christoforos Vernardakis, un academician, va deveni viceministru al apararii. Olga Gerovassili, parlamentar SYRIZA, a fost numita purtator de cuvant al guvernului.

ULTIMA ORĂ! ŞTIRE ŞOC DESPRE COTABIŢĂ! ANUNŢ CUTREMURĂTOR AL MEDICILOR! DOAMNE, DUMNEZEULE MARE!!!

Tsipras a fost slabit de o revolta in interiorul partidului sau de stanga SYRIZA a parlamentarilor care au votat impotriva masurilor joi in parlament, fortandu-l sa se bazeze pe voturile opozitiei pentru a trece pachetul de care Grecia are nevoie pentru a ramane pe linia de plutire, noteaza Reuters.

In schimbul finantarii in valoare de pana la 86 miliarde de euro, Grecia a acceptat reforme semnificative in ajustari de pensii, cresterea TVA, o revizuire a normelor de negociere colectiva si limite stranse asupra cheltuielilor publice.

Din cei 149 de deputati ai grupului parlamentar SYRIZA, 32, printre care cinci ministri inlocuiti si presedinta parlamentului, au votat joi „nu”, sase s-au abtinut, iar o deputata a fost absenta.
Parlamentul german a votat vineri al treilea plan international de ajutorare a Greciei

Convocati din vacanta pentru o sedinta extraordinara, deputatii germani au aprobat, cu o majoritate covarsitoare, al treilea pachet de salvare pentru Grecia. Asta dupa ce Angela Merkel, care a implinit chiar atunci 61 de ani, a pledat neobisnuit de patimas in favoarea acordului incheiat pe 13 iulie intre Atena si zona euro.

BIANCA DRĂGUŞANU, DISTRUSĂ DE DURERE! IMAGINI TULBURĂTOARE! S-A PUS PE JOS ŞI A ÎNCEPUT SĂ PLÎNGĂ CÎND A AFLAT CĂ…

Tot vineri, 17 iulie, Comisia Europeana a aprobat un credit-punte de 7 miliarde de euro, care sa permita Greciei sa-si achite ratele restante pana cand va primi finantarea acordata de Mecanismul European de Stabilitate. Dupa 3 saptamani de pauza fortata, bancile grecesti se vor redeschide luni, insa limita de 60 de euro pentru retrageri va fi pastrata, deocamdata.

Sursă: www.stirileprotv.ro

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×