Grecia, SCĂDERE DRAMATICĂ a turismului intern, din cauza crizei economice

Ionuţ Cataramă   
în Hotnews
23/07/2015, 14:37
Grecia, SCĂDERE DRAMATICĂ a turismului intern, din cauza crizei economice

Turismul intern a înregistrat o scădere dramatică pe fondul crizei economice din Grecia, în condiţiile în care mulţi cetăţeni reci nu-şi mai permit să meargă în vacanţă. Ca urmare a crizei economice din Grecia, numeroşi cetăţeni greci nu-şi mai permit să plece în vacanţă. De exemplu, numărul turiştilor care călătoresc cu feribotul a scăzut considerabil faţă de anul trecut, relatează Euronews în pagina electronică.

„Observând rutele noastre zilnice, în baza informaţiilor despre pasageri şi comparându-le cu cele de anul trecut, vedem că numărul pasagerilor din acest an a scăzut cu 40%”, declară Giannis Kalavros, căpitan al vasului Evia Star care asigură transportul între Atena şi insula Evia.

Agenţiile de turism confirmă scăderea numărului de turişti.

„Consumatorii sunt speriaţi. Speriaţi şi îngroziţi. Trebuie să aleagă dacă merg în vacanţă sau dacă stau acasă şi economisesc bani. Ei au decis să rămână acasă. Mi-e teamă că va trebui să concediez din personal, din moment ce nu avem profituri în plin sezon de vară”, a subliniat Lissandros Tsilidis, din partea Asociaţiei Elene a Agenţiilor de Voiaj.

BIANCA DRĂGUŞANU, DISTRUSĂ DE DURERE! IMAGINI TULBURĂTOARE! S-A PUS PE JOS ŞI A ÎNCEPUT SĂ PLÎNGĂ CÎND A AFLAT CĂ…

AI ŞTIUT? CÎT TREBUIE SĂ DUREZE O PARTIDĂ DE SEX! MEDICII AU DECIS!

„În acest an, nu vom mai pleca în vacanţă, dar am reuşit să punem ceva deoparte pentru copii, aşa că, cel puţin ei, se vor simţi bine”, a declarat o femeie a cărei situaţie nu este deloc neobişnuită în această perioadă.

Reprezentanţii industriei turismului sunt de părere că cetăţenii greci au fost traumatizaţi în ultimii ani din cauza problemelor financiare.

VESTE ŞOC pentru milioane de ROM NI! Trebuie să se prezinte de URGENŢĂ cu buletinul

Exclusiv. Gigi Becali s-a implicat personal! Decizie BOMBĂ a INSTANTEI

Potrivit corespondentului Euronews în Atena, Symela Touchtidou, „în ultimii cinci ani, crizele economice au redus sezonul de vară la lunile iulie şi august. Acum că luna iulie a trecut, operatorii de turism speră să recupereze pierderile uriaşe cu ocazia Crăciunului”.

Sursă: www.ziarulring.ro

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×