Grav accident rutier în apropiere de Bârlad! Patru persoane au murit, în vreme ce a cincea se află în stare gravă la spital

Bogdan Solomon   
în Stiri de ultima ora
14/03/2020, 17:23
Grav accident rutier în apropiere de Bârlad! Patru persoane au murit, în vreme ce a cincea se află în stare gravă la spital
Accident cumplit în apropiere de Bârlad. Sursa foto: estnews.ro

Patru persoane și-au pierdut viața într-un cumplit accident rutier produs sâmbătă după-amiază pe DE 581, în apropiere de Bârlad, județul Vaslui, după ce un autoturism a intrat în coliziune cu o căruță. De asemenea, cea de-a cincea victimă, un tânăr de 18 ani, s-a ales cu răni grave, fiind transportat de urgență la spital.

Accident soldat cu patru morți și un rănit în apropiere de Bârlad

Din primele informații, căruța, în care se aflau patru persoane, a ieșit în Drumul European 581 de pe un drum lateral, care ducea la o exploatație agricolă, fără să se asigure, moment în care a fost spulberată de o mașină condusă de un șofer de 18 ani, care nu a mai putut evita impactul în timp util. Nefericitul eveniment rutier a fost sesizat în jurul orei 17:00, prin apelul la numărul unic de urgență 112.

Din păcate, în ciuda eforturilor echipajelor medicale, patru dintre victime au fost declarate decedate. Este vorba despre doi bărbați și două femei, a căror identitate urmează să fie stabilită în scurt timp.

Cât despre tânărul care se afla la volanul autoturismului, acesta a fost transportat de urgență la Spitalul Municipal „Elena Beldiman” Bârlad, în vederea îngrijirilor necesare.

La această intervenție, ISU Vaslui intervine cu o autospecială de stingere cu apă și spumă și modul pentru descarcerare, precum și o ambulanță tip C1 (TIM), iar SAJ Vaslui, substația Bârlad participă cu o ambulanță tip C și două ambulanțe tip B. În accident au fost implicate un autoturism, un atelaj cu tracțiune animală cu patru persoane.

La sosirea echipajelor de intervenție la fața locului, au fost găsite patru victime inconștiente și o persoană rănită usor. Persoanele care se aflau în atelajul hipo au fost găsite în stare de inconștiență, iar medicii sosiți la fața locului au declarat decesul acestora.

Șoferul autoturismului este rănit și va fi transportat la Compartimentul de Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Municipal ”Elena Beldiman” Bârlad.”, a precizat Marius Stanciu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Vaslui.

Primele cercetări îl indică pe căruțaș drept vinovat pentru producerea accidentului

Totodată, oamenii legii au demarat o anchetă ce urmează să stabilească cu exactitate circumstanțele în care s-a produs tragicul accident rutier. Din primele informații, vina i-ar aparține căruțașului, pe motiv că a pătruns pe DE 581 fără să se asigure în prealabil.

De asemenea, șoferul autoturismului înmatriculat în București, a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind negativ. Potrivit declarațiilor sale, acesta circula regulamentar și nu a mai putut face nimic pentru a evita coliziunea cu căruța respectivă.

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×