Grav accident feroviar în Napoli! Mai multe persoane au fost rănite după ce trei trenuri s-au ciocnit

Bogdan Solomon   
în Stiri de ultima ora
14/01/2020, 13:46
Grav accident feroviar în Napoli! Mai multe persoane au fost rănite după ce trei trenuri s-au ciocnit
Trei trenuri s-au ciocnit în Napoli. Sursa foto: Facebook

Un groaznic accident feroviar s-a produs în cursul zilei de marți, 14 ianuarie, în orașul italian Napoli, pe Tronsonul 1 al metroului din Napoli, în apropierea staţiei Piscinola, după ce trei trenuri au intrat în coliziune. În urma impactului puternic, mai multe persoane au fost rănite, informează autoritățile, citate de presa locală.

Trei trenuri s-au ciocnit în Napoli. Traficul este blocat

Potrivit informațiilor disponibile până în momentul de față, totul a început în momentul în care un tren ce ieşea din depou s-a ciocnit cu unul care se pregătea să intre în staţie. Ulterior, a fost lovit și un al treilea tren, care tocmai plecase din piața Piscinola, în sens opus.

În scurt timp, numeroase echipaje medicale s-au deplasat la fața locului pentru a acorda primul ajutor persoanelor rănite. În momentul de față au fost semnalate cel puțin 13 victime. De asemenea, ca urmare a nefericitului eveniment, traficul feroviar a fost blocat.

O mașină a fost lovită de tren în Timiș, după ce șoferul a încercat să traverseze linia ferată

Un incident asemănător s-a petrecut recent și în țara noastră, în comuna Boldur din județul Timiș, după ce un autoturism a fost lovit de tren. Potrivit autorităților, șoferul a încercat să treacă linia ferată, în zona gării, moment în care mașina sa a fost izbită cu putere de garnitura Timișoara-Iași.

Un bărbat în vârstă de 29 de ani, conducea un autoturism pe DJ 592C către Lugoj, iar la intersecție cu DJ 592, la trecerea la nivel cu cale ferată simplă fără bariere, nu a respectat semnificația indicatorului STOP, intrând în coliziune cu un tren ce se deplasa pe ruta Timișoara – Iași.

În urma impactului, șoferul și pasagerul, un bărbat de 35 de ani, au fost răniți și transportați la spital. Polițiștii au deschis un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă”- IPJ Timiș

 

În ceea ce privește persoanele aflate în mașină, doi cetățeni italieni, aceștia au rămas încarcerați și au avut nevoie de ajutorul pompierilor pentru a putea ieși din autovehicul. Ambii au fost răniți și au ajuns de urgență la Spitalul Județean din Timișoara, pentru investigații mai amănunțite.

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×