Google a încălcat intimitatea utilizatorilor săi. Filmările a peste 100.000 de persoane au ajuns la utilizatori necunoscuţi

Daniel Scripcaru   
în Stiri de ultima ora
05/02/2020, 11:57
Google a încălcat intimitatea utilizatorilor săi. Filmările a peste 100.000  de persoane au ajuns la utilizatori necunoscuţi
Google Photos a încălcat intimitatea utilizatorilor săi. Sursa foto: profit.ro

Clipurile video ale aproximativ 100.000 de utilizatorii ai Google Photos au fost redirecţionate către utilizatori necunoscuţi. Google a trasmis utilizatorilor săi mail-uri  despre eroarea făcută ca şi cum nimic grav nu s-ar fi întâmplat. De asemenea, deranjaţi au fost şi utilizatorii care s-au trezit cu filmările altor persoane pe conturile lor de Google Photos.

Google a încălcat intimitatea utilizatorilor săi

Filmările multor utilizatori ai serviciilor Google au ajuns la persoane necunoscute dintr-o eroare a corporaţiei americane, scrie news.ro. Potrivit informaţiilor, peste 100.000 de persoane au fost afectate, filmuleţele lor ajungând la persoane necunoscute.

Astfel, inimitatea utilizatorilor a fost încălcată grav după ce Google Takeout, un serviciu Google ce permite celor care îl utilizează să descarce toate datele despre ei, se află în centrul unei probleme grave. Persoanele a căror intimitate a fost încălcată sunt utilizatorii care au aplelat la Google Takeout în perioada 21-25 noiembrie 2019.

Filmărilor salvate în Google Photos au fost redirecţionate de Google în contul altor utilizatori

Acestora, în loc ca clipurile video să le fie descărcate împreună cu toate datele, o parte a filmărilor salvate în Google Photos au fost redirecţionate de Google în contul mai multor utilizatori. În ciuda faptului că a încălcat intimitatea celor ale căror filmări au ajuns în altă parte, pe de-o parte, iar pe de alta i-a deranjat şi pe aceia care s-au văzut în conturile lor cu alte filmări, gigantul Google a transmis utilizatorilor mail-uri de înştiinţare ca şi cum nimic rău nu s-ar fi întâmplat.

Google susţine că nu are nicio vină şi că doar un procent mic de utilizatori a fost afectat, respectiv 0,01%. Numai că, Google Photos are mai bine de 1 miliard de utilizatori, fapt ce înseamnă că filmuleţele personale ale unui număr de peste 100.000 de utilizatori au fost trimise unor persoane străine.

De asemnea, trebuie luat în calcul şi acele persoane care au fost deranjaţi de primirea filmărilor unor necunoscuţi pe conturile lor. Google, o corporație americană multinațională, a fost fondat în anul 1998 de doi doctoranzi de la Universitatea Stanford.

Aceştia sunt Larry Page și Sergey Brin. Google este un motor de căutare şi oferă o metodă simplă și rapidă de găsire a informațiilor. Acesta are o bază de date despre nu mai puţin de 8 miliarde de site-uri. În 2004, Google avea zilnic peste 200 de milioane de consultări.

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×