Clipurile video ale aproximativ 100.000 de utilizatorii ai Google Photos au fost redirecţionate către utilizatori necunoscuţi. Google a trasmis utilizatorilor săi mail-uri despre eroarea făcută ca şi cum nimic grav nu s-ar fi întâmplat. De asemenea, deranjaţi au fost şi utilizatorii care s-au trezit cu filmările altor persoane pe conturile lor de Google Photos.
Google a încălcat intimitatea utilizatorilor săi
Filmările multor utilizatori ai serviciilor Google au ajuns la persoane necunoscute dintr-o eroare a corporaţiei americane, scrie news.ro. Potrivit informaţiilor, peste 100.000 de persoane au fost afectate, filmuleţele lor ajungând la persoane necunoscute.
Astfel, inimitatea utilizatorilor a fost încălcată grav după ce Google Takeout, un serviciu Google ce permite celor care îl utilizează să descarce toate datele despre ei, se află în centrul unei probleme grave. Persoanele a căror intimitate a fost încălcată sunt utilizatorii care au aplelat la Google Takeout în perioada 21-25 noiembrie 2019.
Filmărilor salvate în Google Photos au fost redirecţionate de Google în contul altor utilizatori
Acestora, în loc ca clipurile video să le fie descărcate împreună cu toate datele, o parte a filmărilor salvate în Google Photos au fost redirecţionate de Google în contul mai multor utilizatori. În ciuda faptului că a încălcat intimitatea celor ale căror filmări au ajuns în altă parte, pe de-o parte, iar pe de alta i-a deranjat şi pe aceia care s-au văzut în conturile lor cu alte filmări, gigantul Google a transmis utilizatorilor mail-uri de înştiinţare ca şi cum nimic rău nu s-ar fi întâmplat.
Google susţine că nu are nicio vină şi că doar un procent mic de utilizatori a fost afectat, respectiv 0,01%. Numai că, Google Photos are mai bine de 1 miliard de utilizatori, fapt ce înseamnă că filmuleţele personale ale unui număr de peste 100.000 de utilizatori au fost trimise unor persoane străine.
- Cum arăta Corina Caragea la primul jurnal din carieră la Pro TV. Au trecut 17 ani de atunci
- Cum a ajuns Mircea Bravo un vlogger de succes. E surprinzător ce studii are
- Oana Roman se apără după ce a fost acuzată că a cerut produse gratis de la Cristina Bâtlan: „Îmi permit să-i cer ce vreau eu”
- De ce a lipsit Mario Fresh la festivitatea de absolvire a Alexiei Eram. Ce mesaj i-a transmis artistul
- Ia-ți prima de meci de la MaxBet! Bonus de bun venit 3 în 1: 1000 lei sport + 444 rotiri gratuite + 50 lei la loterii
De asemnea, trebuie luat în calcul şi acele persoane care au fost deranjaţi de primirea filmărilor unor necunoscuţi pe conturile lor. Google, o corporație americană multinațională, a fost fondat în anul 1998 de doi doctoranzi de la Universitatea Stanford.
Aceştia sunt Larry Page și Sergey Brin. Google este un motor de căutare şi oferă o metodă simplă și rapidă de găsire a informațiilor. Acesta are o bază de date despre nu mai puţin de 8 miliarde de site-uri. În 2004, Google avea zilnic peste 200 de milioane de consultări.