Glume pe seama Preşedintelui, PEDEPSITE cu ÎNCHISOAREA. Ce a păţit o fostă Miss

Ionuţ Cataramă   
în Hotnews
26/02/2015, 16:28
Glume pe seama Preşedintelui, PEDEPSITE cu ÎNCHISOAREA. Ce a păţit o fostă Miss GALERIE FOTO

Un poem satiric despre şeful statului postat pe o reţea de socializare i-a atras pedeapsa cu închisoarea unei tinere care a câştigat concursul Miss Turcia în 2006.

Merve Butuksarac, top model şi designer industrial, a fost interogată de poliţie în ianuarie în legătură cu difuzarea în august 2014 pe contul ei de Instagram a unui poem referitor la aparenta mărturisire a unui politician hoţ şi corupt, relatează agenţia EFE.

Textul intitulat „Poemul şefului” nu menţionează în niciun moment numele politicianului, deşi referirile sunt evidente actualul preşedinte turc Recep Tayyip Erdogan, în vremea când acesta era premier.

„Am furat acum 11 ani şi voi continua să fur. Cine ar fi atât de nebun să mă judece?”, sunt câteva versuri ale poemului.

Referirea cea mai clară se află în strofa a doua: „Am în casă mai multe milioane de dolari/Ca să-i reduc la zero am un fiu Bilal”, referire la numele unuia din fiii lui Erdogan.

Poemul a fost accesat de 960.000 de utilizatori de reţele de socializare. „Pot să mă condamne; ştim că există peste 70 de persoane în tribunale acuzate de critici; majoritatea sunt cunoscute sau sunt ziarişti”, a declarat Merve Butuksarac pentru EFE.

sursa: agerpres.ro

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×