Gigantii auto Volkswagen, Mercedes si BMW, nou scandal de proporţii! Sunt acuzaţi că şi-au testat noxele pe oameni

Filon Stan   
în Stiri de ultima ora
30/01/2018, 15:44
Gigantii auto Volkswagen, Mercedes si BMW, nou scandal de proporţii! Sunt acuzaţi că şi-au testat noxele pe oameni

Cei mai mari constructori auto europeni, într-un nou scandal murdar! Volkswagen, Mercedes şi BMW au oferit finanţare unui grup de cercetători care a efectuat în Germania studii pe oameni cu privire la efectele emisiilor motoarelor diesel. Cei trei constructori susţin că nu au ştiut modul în care se vor derula experimentele.

Publicaţia Stuttgarter Zeitung citează un raport al unui grup de cercetare numit Grupul European de Cercetare pentru Mediu şi Sănătate (EUGT) care a efectuat un studiu pe oameni la o clinică utilizată de Universitatea din Aachen (Germania).

Volkswagen, Mercedes şi BMW şi-au testat noxele pe oameni

Pe parcursul studiului, 25 de tineri au inspirat de bună voie diverse concentraţii de dioxid de azot (NO2) timp de mai multe ore, iar raportul final arată că cercetătorii nu au detectat niciun efect asupra sănătăţii acestora.

Grupul EUGT a fost fondat de Volkswagen, Mercedes şi BMW în anul 2007, iar cei trei constructori au oferit finanţare pentru activitatea cercetătorilor. Totuşi, producătorii susţin că nu au avut nicio influenţă şi nu erau la curent cu metodele aplicate de cercetători în cadrul studiilor derulate în cei 10 ani de existenţă ai grupului, care a fost închis în 2017.

Informaţia publicată de Stuttgarter Zeitung vine la doar câteva zile după ce New York Times a relatat că cei trei constructori au finanţat în 2014 un studiu pe 10 maimuţe derulat în Statele Unite pentru identificarea efectelor emisiilor motoarelor diesel.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×