Devenit celebru peste noapte, Ghiță Ciobanu a acordat un interviu inedit în The Guardian. Pe numele lui real, Gheorghe Dănuleţiu, acesta a intrat în peisajul media prin videoclipurile Vodafone. Acum, tânărul s-a plâns în presa internațională că preţurile pentru exportul de oi sunt foarte mici.
Ghiță Ciobanu, interviu inedit în The Guardian
Trebuie să știți că Ghiţă Ciobanul are peste 500.000 de urmăritori pe Facebook. Se întâmplă lucrul acesta după ce a apărut într-o campanie publicitară pentru Vodafone. În viaţa de zi cu zi, acesta se ocupă, de fapt, cu creşterea animalelor.
Tânărul spune că are aproximativ 1500 de oi care nu-i lasă prea mult timp liber la dispoziție. Abia prinde patru ore de somn pe noapte în primăvară. Iarna, Ghiță Ciobanu îşi conduce oile într-o călătorie de trei până la patru săptămâni din munţi până în câmpie. Mai pe scurt, transhumanţă.
“Comerțul cu oi a devenit o batjocură”
Chiar şi când temperatura scade sub -30C Dănuleţiu doarme lângă animalele sale, conform unui articol The Guardian.
„Am moştenit acest rol de cioban de la tatăl meu, care avea câteva sute de oi, dar îmi place pentru că iubesc animalele”, spune Dănuleţiu.
- Cum arăta Corina Caragea la primul jurnal din carieră la Pro TV. Au trecut 17 ani de atunci
- Cum a ajuns Mircea Bravo un vlogger de succes. E surprinzător ce studii are
- Oana Roman se apără după ce a fost acuzată că a cerut produse gratis de la Cristina Bâtlan: „Îmi permit să-i cer ce vreau eu”
- De ce a lipsit Mario Fresh la festivitatea de absolvire a Alexiei Eram. Ce mesaj i-a transmis artistul
- Ia-ți prima de meci de la MaxBet! Bonus de bun venit 3 în 1: 1000 lei sport + 444 rotiri gratuite + 50 lei la loterii
Tânărul cioban nu a ratat ocazia și s-a plâns jurnaliștilor englezi. Acesta spue că se luptă pe o piaţă dominată de câţiva exportatori de animale vii, mari fermieri şi hipermarketuri. Lui nu-i rămâne mare lucru de făcut – e obligat să-și vândă oile cu 100 de lei pe cap.
În tot acest timp, firmele exportatoare vând animalele la prețuri de 10 ori mai mari în Orientul Mijlociu şi în nordul Africii.
„Comerţul cu oi a devenit o batjocură”, spune el. „Vindem o oaie pentru 100 de lei. Nu-mi permit să plătesc salarii bune şi nu mai găsesc muncitori tineri, văd că totul merge în jos.
Am impresia că acest lucru este politic, că încearcă să distrugă sectorul ”, a mai spus Ghiţă Ciobanul.