Gheorghe Ştefan, eliberat din închisoare. A plâns în faţa judecătorilor: „Categoric nu voi mai face ce am făcut!”

Filon Stan  
înHotnews
21/09/2017, 00:07
Gheorghe Ştefan, eliberat din închisoare. A plâns în faţa judecătorilor: „Categoric nu voi mai face ce am făcut!”

Fostul primar al oraşului Piatra Neamţ, Gheorghe Ştefan, va fi eliberat condiţionat după ce a executat mai mult de o treime din pedeapsa de trei ani şi şase luni de detenţie la care a fost condamnat pentru fapte de corupţie! Pinalti a plâns în faţa magistraţilor Tribunalului Prahova.

Instanţa a respins ca neîntemeiată contestaţia formulată de DNA Ploieşti împotriva sentinţei pronunţate în data de 18 august de Judecătoria Ploieşti, decizia fiind definitivă. Gheorghe Ştefan, adus din detenţie la Tribunal, a susţinut în sala de judecată că regretă faptele pentru care a fost condamnat şi că nu va mai comite altele. Click pe meci în aplicaţia de mai jos pentru detaliile complete: echipe de start, comentariul live, statistici, clasament în timp real! Click pe MECIURILE ZILEI pentru a vedea toate jocurile de azi

Vrei să citești acasă, în siguranță, TAIFASURI, revista ta preferată?Abonează te ACUM doar la oficiile Poștei Române!Surprize + CD urile preferate doar pentru ABONAŢII TAIFASURI

Gheorghe Ştefan: „Regret faptele şi mi le asum”

„Regret faptele şi mi le asum. Categoric nu voi mai face ce am făcut”, a spus Gheorghe Ştefan când instanţa i-a acordat cuvântul în şedinţa în care s-a judecat recursul DNA formulat faţă de decizia de eliberare condiţionată a fostului edil pronunţată pe fond de Judecătoria Ploieşti. În instanţă, Gheorghe Ştefan a început să plângă şi nu şi-a mai continuat intervenţia.

În data de 18 august, Judecătoria Ploieşti a admis propunerea de eliberare condiţionată formulată de comisia din cadrul Penitenciarului Ploieşti cu privire la Gheorghe Ştefan, care a fost încarcerat la data de 3 octombrie 2016. Până la data formulării propunerii de eliberare condiţionată de către comisia din cadrul Penitenciarului Ploieşti, acesta a executat 297 de zile în detenţie, la care s-au adăugat 235 de zile de arest preventiv şi 13 zile considerate ca executate în urma muncii prestate, având în total 545 de zile executate din pedeapsa totală, se arată în motivarea deciziei Judecătoriei.

Instanţa de fond a arătat că fostul primar a avut, pe parcursul detenţiei, un comportament „pozitiv”, iar eliberarea sa anticipată nu reprezintă un pericol pentru societate. Gheorghe Ştefan a fost condamnat la şase ani de detenţie în dosarul Microsoft, însă Curtea de Apel Ploieşti a redus, în data de 26 iunie, printr-o decizie definitivă, la trei ani şi jumătate de închisoare această pedeapsă, după ce a admis o contestaţie la executare formulată de fostul primar.

Te-ar mai putea interesa și:
    Închide ×