Gheorghe Dincă ar putea fi eliberat! Între timp, mandatul său a fost prelungit cu 30 de zile

Eduard Nicolae Popa   
în Stiri de ultima ora
17/10/2019, 15:13
Gheorghe Dincă ar putea fi eliberat! Între timp, mandatul său a fost prelungit cu 30 de zile
Când ar putea fi eliberat Gheorghe Dincă *foto: libertatea.ro

Gheorghe Dincă va mai petrece încă 30 de zile în spatele gratiilor, după ce Tribunalul București i-a prelungit joi măsura arestului preventiv, arată Mediafax. Cu toate acestea, acesta ar putea să rămână liber, întrucât Constituția prevede ca un inculpate să rămână în arest preventive cel mult 180 de zile. Până în prezent, criminalul din Caracal are 83 de zile în arest.

Mandatul de arest al lui Gheorghe Dincă a fost prelungit cu 30 de zile

Potrivit lui Claudiu Lascoschi, avocatul lui Gheorghe Dincă, principalul suspect al crimelor din Caracal a spus încă din sala de judecată că este de acord cu prelungirea arestului preventive. Asta pentru că își asumă faptele de care este acuzat că le-a comis. De altfel, Gheorghe Dincă a fost arestat după ce a recunoscut că le-a ucis pe Alexandra Măceşanu şi pe Luiza Melencu. La domiciliul acestuia au fost găsite rămăşiţe umane despre care INML a precizat, în urma analizelor, că sunt ale Alexandrei.

Dosarul lui Gheorghe Dincă ar putea fi trimis în judecată în maximum o lună de zile, a anunţat avocatul acestuia, Claudiu Lascoschi. Altfel, criminalul din Caracal va fi eliberat, deoarece Constituţia prevede ca un inculpat să rămână în arest preventiv cel mult 180 zile.

Când ar putea fi eliberat Gheorghe Dincă
Când ar putea fi eliberat Gheorghe Dincă *foto: libertatea.ro

Gheorghe Dincă ar putea fi eliberat într-o jumătate de an

Conform articolului 23 din Constituţie (Libertatea individiuală), în cursul urmăririi penale arestarea preventivă se poate dispune pentru cel mult 30 de zile şi se poate prelungi cu câte cel mult   30 de zile, fără ca durata totală să depăşească „un termen rezonabil, şi nu mai mult de 180 de zile”.

Reamintin că Gheorghe Dincă a fost arestat preventiv în data de 27 iulie, ceea ce înseamnă că a stat în arest 83 de zile, până în prezent. Rămăşiţele găsite în liziera pădurii din Caracal, despre care Dincă spune că sunt ale Luizei, au fost trimise în SUA pentru a fi analizate de FBI.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×