UPDATE. Teroare la Munchen! Patru răniţi, printre care un român, după un atac cu cuţit! BBC anunţă arestarea unui suspect!

Vicentiu Dinescu   
în Hotnews
22/10/2017, 00:03
UPDATE. Teroare la Munchen! Patru răniţi, printre care un român, după un atac cu cuţit! BBC anunţă arestarea unui suspect!

UPDATE. Un român în vârstă de 40 de ani este unul dintre cei patru răniţi în atacul de sâmbătă dimineaţa de la Munchen. Informaţia a fost confirmată de Ministerul Afacerilor Externe

UPDATE. BBC anunţă că poliţia germană a arestat un suspect la Munchen, după incidentul din cursul dimineţii în care patru persoane au fost rănite uşor de un atacator cu o armă albă.Click pe meci în aplicaţia de mai jos pentru detaliile complete: echipe de start, comentariul live, statistici, clasament în timp real! Click pe MECIURILE ZILEI pentru a vedea toate jocurile de azi

Cel puţin cinci persoane au fost rănite după ce un individ a comis, sâmbătă dimineaţă, un atac cu un cuţit în centrul oraşului german Munchen, afirmă surse din cadrul serviciilor de securitate citate de presa germană. Atacatorul a reuşit să fugă şi este căutat de poliţie, care a făcut un apel către persoanele care locuiesc în apropiere de Piaţa Rosenheimer să nu iasă din case.

Poliţia a precizat că suspectul poartă o jachetă sport de culoare verde, iar Deutsche Welle menţionează că atacatorul are aproximativ 40 de ani, poartă pantaloni negri sau gri şi are un rucsac. Bărbatul, care conform primelor informaţii ar fi acţionat singur, a plecat cu o bicicletă neagră. Conform presei din Germania, persoanele atacate nu au răni grave.

Germania a mai trecut prin astfel de evenimente în iulie 2016

Atacurile au avut loc într-o staţie de metrou, în Piaţa Rosenheimer şi pe o stradă situată în apropiere. Autorităţile din Germania au mobilizat zeci de echipaje de poliţie, inclusiv cu elicoptere, pentru capturarea agresorului. ”Este un bărbat corpolent, are părul blond şi este tuns scurt, nu este ras”, a comunicat Poliţia din Munchen, după ce a evacuat zona în care au avut loc atacurile.

Motivul atacului este neclar în acest moment, dar pare să aibă mai multe caracteristici specifice teroriştilor. Oraşul Munchen a fost, în iulie 2016, teatrul a unui atac sângeros comis de un adolescent germano-iranian, David Ali Sonboly (18 ani) care a ucis nouă persoane într-un centrul comercial după care s-a sinucis. El plănuise atacul timp de un an.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×