Silvia este noua vedetă a Instagramului! Era anorexică, dar acum nimeni nu îşi poate dezlipi ochii de pe trupul ei! Cum a ajuns să arate tânăra! Galerie Foto

Ionuţ Cataramă   
în Monden
05/11/2016, 01:51
Silvia este noua vedetă a Instagramului!  Era anorexică, dar acum nimeni nu îşi poate dezlipi ochii de pe trupul ei! Cum a ajuns să arate tânăra! Galerie Foto GALERIE FOTO

O tânără care ajunsese să cântărească doar 44 de kilograme povesteşte cum a inspirat-o o poză de pe Instagram să-şi recâştige încrederea şi greutatea.

CLICK SUS PE GALERIE FOTO PENTRU IMAGINI INCENDIARE!

Silvia Fascians, o tânără în vârstă de 22 de ani din Padua, Italia, ajunsese la un pas de moarte. Avea o greutate de numai 44 de kilograme şi continua să slăbească. Era anorexică şi ştia asta, dar afecţiunea părea să fi pus stăpânire pe ea când, spre norocul său, ceva simplu şi minunat s-a întâmplat

Silvia a văzut pe Instagram fotografia unei fete care arăta foarte bine şi a realizat imediat cât de mult a fost afectat corpul său. Atunci a decis să facă orice pentru a-şi reveni.

Deşi anorexia este o tulburare de ordin mental, foarte dificil de învins fără ajutor medical de specialitate, tânăra italiancă a luat această provocare pe cont propriu şi şi-a propus să revină în formă. Ea postează în fiecare zi imagini şi înregistrări video în care apare în timp ce face exerciţii sau în care îşi prezintă dieta echilibrată, scirie  eva.ro.

Contul de Instagram al tinerei, @building_muscles, are peste 15.000 de urmăritori, iar înregistrările sale video se bucură de succes şi pe YouTube.

Într-un montaj foto postat pe Instagram, Silvia arată cum s-a schimbat silueta ei. Din 2010 până în 2013, corpul tinerei a devenit tot mai slab, în timp ce oasele şoldurilor ies în evidenţă. Alte două imagini, realizate în acest an, o arată într-o formă mai bună, cu braţe şi picioare tonifiate, bine lucrate.

Silvia a povestit că a început să se confrunte cu tulburări de alimentaţie de la 18 ani, după ce a renunţat să mai facă parte dintr-o echipă de baschet şi a rupt legătura cu fostele colege.

„Din momentul în care m-am rupt de coechipierele mele, cu care eram ca nişte surori, nimic n-a mai fost ca înainte. Asta m-a făcut să mă simt abandonată şi fără niciun rost. Restricţiile din alimentaţie păreau să aibă sens. Gândurile despre înfometare începuseră să pună stăpânire pe mine”, a povestit tânăra. „Totul a culminat cu moartea bunicului meu, m-am simţit din nou părăsită, singură. Atunci am alunecat în cel mai negru coşmar. În decembrie a murit şi bunica, iar în sufletul meu s-a aşternut întunericul”, a continuat ea.

Silvia s-a izolat şi mai mult şi a început să fie bântuită de gândul sinuciderii. Ceea ce începuse cu reducerea porţiilor de mâncare a făcut-o să renunţe la mâncare. Devenise obsedată de mâncare şi apela la tot felul de trucuri pentru a evita să mai înghită ceva.

Când familia a început să-şi facă griji pentru ea şi a insitat să o cântărească, Silvia şi-a ascuns greutăţi în chiloţi pentru a împiedica descoperirea adevărului, relatează cotidianul britanic.

„Am pierdut legătura cu lumea – eram doar eu şi monstrul care stătea pe umărul meu, înfometându-mă. Vroiam să dispar din această lume, iar corpul meu trăda aceste gânduri – trupul meu era gol, mi-am pierdut formele şi forma, eram numai piele şi os”, a povestit fata.

Dar într-o zi totul s-a schimbat. Silvia a văzut pe Instagram pozele unei fete care arăta bine. „Instagram mi-a salvat viaţa, m-a făcut să văd povestea adevărată despre care doctorii îmi vorbeau. Aveam nevoie de o dovadă şi Instagram mi-a oferit-o”, a explicat ea. „Ceva s-a schimbat atunci, am început să mă gândesc că aş putea fi şi eu ca fata aceea”, a mai spus Silvia.

Ea a vorbit cu terapeutul şi l-a întrebat dacă poate să facă exerciţii, însă medicul i-a interzis, întrucât corpul ei abia mai avea resurse pentru a rezista într-un regim minim de efort. „Credea că pot să fac doar alergare uşoară pe bandă”, a spus ea.

Cu ajutorul fratelui său, Silvia a început să se antreneze şi să ia în greutate. A fost ca un restart pentru organismul ei slăbit şi malnutrit: a început să se simtă din ce în ce mai bine, a luat în greutate şi a devenit mai puternică.

Silvia, care va începe în septembrie un master în marketing alimentar şi în strategii de afaceri, a dezvăluit că i-a luat câţiva ani până când s-a vindecat de anorexie. „N-a fost uşor. Nu este ceva ce decizi şi gata, se întâmplă ceva magic. Am căzut de mai multe ori, am mai revenit la vechile obiceiuri şi uneori am crezut că nu voi reuşi”, a mărturisit ea.

„Anorexia mi-a schimbat complet viaţa în rău, dar eu am luat-o ca pe o nevoie de a-mi schimba viaţa în bine”, a spus tânăra.

După ce şi-a revenit, Silvia a înfiinţat contul de Instagram dedicat fitnessului. Deşi la început nu prea ştia dacă va fi ceva interesant, în câteva luni ea a cucerit cu postările sale mii de urmăritori: „Mi-am creat ceea ce eu numesc familia cea mare şi am decis să-mi împărtăşesc experienţa. Am devenit antrenoare de fitness şi life coach.”

„E interesant de văzut că acum câţiva ani mâncarea era un coşmar pentru mine, iar acum e principala sursă de satisfacţie. Vreau să rămân motivată şi să-mi împărtăşesc trecutul şi prezentul cu oamenii”, a mai spus Silvia.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×