GALERIE FOTO. O fostă refugiată a devenit un supermodel cunoscut în toată lumea

Ionuţ Cataramă   
în Hotnews
27/11/2015, 13:36
GALERIE FOTO. O fostă refugiată a devenit un supermodel cunoscut în toată lumea GALERIE FOTO

Alek Wek a ajuns sa fie un nume cunoscut in lumea modei. Supermodelul in varsta de 36 de ani are insa o poveste de viata trista care o face sa militeze pentru soarta refugiatilor.

Ea insasi a fugit cu familia ei din Sudan in anii 90, pe cand avea doar 9 ani, din cauza Razboiului Civil. A ajuns in Londra si nu si-a vazut mama timp de doi ani, iar tatal sau a murit dupa ce a mers incontinuu doua saptamani jumate, potrivit stirileprotv.ro.

Ca fosta refugiata, tanara marturiseste ca tot ce se intampla in aceaste momente in lume este „dureros”.

Ea a declarat pentru BBC ca Europa trebuie sa faca mai multe pentru refugiati: „Acesta este momentul in care trebuie sa spunem ‘ajunge!’. Sunt oameni care pot avea grija de alti oameni, sunt oameni care pot sa vorbeasca despre ceea ce nu e ok in lume si sa ceara sa se ia masuri”.

Soarta ei a luat o intorsura fericita in adolescenta, cand a fost descoperita de o agentie de modelling din Londra. A ajuns sa defileze la toate Saptamanile Modei, pentru cei mai buni designeri ai lumii.

Tanara n-a uitat insa de unde a plecat. Impreuna cu Agentia de Refugiati a Natiunilor Unite, s-a intors in Sudanul de Sud pentru a vedea problemele cu care se confrunta in continuare oamenii de acolo.

Acum, tanara militeaza pentru sutele de mii de refugiati care inca nu au unde sa traiasca:

“Cred ca in 2015, sa vedem oameni si copii ca mor incercand sa treaca un ocean, este un semnal clar ca trebuie sa facem mai multe sa-i ajutam, pentru ca refugiatii sunt oameni ca mine si ca tine.”

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×