GALERIE FOTO. Opt MODELE din Iran au fost ARESTATE şi UMILITE public

Ionuţ Cataramă   
în Monden
19/05/2016, 00:00
GALERIE FOTO. Opt MODELE din Iran au fost ARESTATE şi UMILITE public GALERIE FOTO

Poliţia moralităţii din Iran a arestat opt tinere modele în cadrul unei acţiuni de identificare a persoanelor care acţionează împotriva islamului prin felul în care se afişează pe reţelele de socializare.

CLICK PE GALERIA FOTO PENTRU MAI MULTE IMAGINI

În cadrul unei acţiuni demarate de poliţia moralităţii din Iran, intitulată Spider II, opt tinere manechine au fost arestate pentru că au postat pe conturile personale de Instagram fotografii în ipostaze seducătoare, în care nu şi-au acoperit capul cu tradiţionalul hijab.

Elham Arab, unul dintre cele mai cunoscute manechine din Iran, a fost audiată la Curtea Revoluţionară în cadrul unei transmisiuni televizate. Aceasta a fost nevoită să se umilească public după ce a fost acuzată că promovează „promiscuitatea vestică”, fiind nevoită să-şi facă autocritica.

Toţi oamenii iubesc faima şi frumuseţea. Îşi doresc să fie admiraţi, dar este important să ştie preţul pe care îl vor plăti pentru a fi văzuţi”, s-a văzut obligată să se căiască modelul Elham Arab, cu capul acoperit de vălul islamic, informează Daily Mail.  Tânăra a mai spus că obişnuia să câştige lunar echivalentul a 3.300 de dolari, într-o ţară în care salariul minim este de aproximativ 200 de dolari.

Tânăra a mai spus că obişnuia să câştige lunar echivalentul a 3.300 de dolari, într-o ţară în care salariul minim este de aproximativ 200 de dolari.

Procurorul Javad Babaei a declarat în timpul audierii că au fost identificate 170 de persoane care deţin conturi de Instagram suspecte în cadrul operaţiunii Spider II, dintre care 59 sunt fotografi şi make-up artişti, 58 sunt modele, 51 designeri şi proprietari de saloane de înfrumuseţare, dar şi două instituţii. „Am descoperit că aproximativ 20% din postările de pe Instagram făcute de iranieni aparţin unor persoane care activează în domeniul modei şi înfrumuseţării”, a precizat procurorul.

Printre persoanele reţinute se mai numără Melikaa Zamani, Niloofar Behboudi, Donya Moghadam, Dana Nik, Shabnam Molavi, Elnaz Golrokh şi modelul masculin Hamid Fadaei. Conturile de Facebook şi de Instagam ale celor opt persoane arestate, dar şi ale unui număr de 21 persoane puse sub acuzare au fost suspendate. După Revoluţia islamică din 1979, purtarea vălului este obligatorie în Iran pentru toate femeile.

sursa: adevarul.ro

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×