GALERIE FOTO. Îţi mai aminteşti de Pistruiatul? Iată cum arată acum, după 40 de ani

Mirela Apostol   
în Hotnews
03/05/2016, 00:02
GALERIE FOTO. Îţi mai aminteşti de Pistruiatul? Iată cum arată acum, după 40 de ani GALERIE FOTO

În anul 1973, un puşti roşcovan cunoştea celebritatea, în cel mai cunoscut film din cinematografia românească. „Pistruitaul”, a scos la lumină talentul excepţional al unui băieţel de doar 11 ani, îndrăgit de întregul public.

Însă, pe cât de repede s-a făcut remarcat, pe atât de uşor a alunecat pe panta anonimatului, o dată cu trecerea timpului. Deşi ai fi putut să juri că va avea o carieră strălucită în actorie, Costel Baloiu, acum în vârstă de 57 de ani, are o cu totul altă meserie. În ciuda faimei pe care o dobândise cu rolul din Pistruiatul, bărbatul a părăsit lumea filmului pentru meseria de şofer.

Costel Baloiu a jucat în mai multe filme, alături de mari actori ca: Sergiu Nicolaescu, Draga Olteanu Matei, Ion Dichiseanu şi Florin Tănase.

Povestea Pistruiatului

Cum a ajuns Costel Baloiu să joace în Pistruiatul? Un simplu anunţ din ziarul ”Informaţia” i-a schimbat viaţa. La acea vreme, ”Centrala Română de film şi Televiziunea Română erau în căutarea unor băieti cu vârste cuprinse între 11-13 ani, pentru realizarea primului serial color de televiziune, scrie cinemarx.ro.

La preselecţie s-au prezentat peste 6.500 de copii din Bucureşti şi mai mult de 3.500 din provincie, dar norocosul roşcovan a fost cel care a obţinut rolul, potrivit gândul.ro. Idolul copiilor începea una dintre cele mai frumoase perioade ale vieţii sale, comparativ cu ce avea să urmeze, în viaţa de adult.

Probabil nu sunt mulţi cei care cunosc secretul din spatele adevăratei sale înfăţişări. În realitate, nu există nici urmă de Pistruiat. Cum se poate? Simplu! Pistruii erau desenaţi, iar părul era vopsit. Personajul exista dinaintea filmului, fiind eroul unor benzi desenate din revista „Cutezătorii”.

De la actorie, la şoferie

La doar 18 ani, Pistruiatul s-a căsătorit şi a avut şi un copil. Dar totul avea să se năruie, la începutul anilor ’90, o dată cu decizia soţiei sale de a-l părăsi. Aceasta l-a luat pe fiul lor şi a plecat în Canada, unde s-a şi stabilit. Fostul actor s-a recăsătorit, dar lucurile nu au mers foarte bine şi acum se află la cea de-a treia căsnicie.

„M-am căsătorit de foarte tânăr, eu aveam 18 ani, ea 16. A avut nevoie de dispensă… A urmat armata, divorţul. Un amic, taximetrist, mi-a spus că se câştigă bine în profesia asta.

Aşa că, m-am făcut taximetrist. În afară de asta, mi-au plăcut întotdeauna maşinile, motoarele. M-am recăsătorit – un alt gest neinspirat, pentru că a fost cea mai neagră perioadă din viaţa mea.

Ca să închei capitolul „viaţă de familie”, îţi spun că şi această a doua căsătorie s-a încheiat. Abia când am cunoscut-o pe Elena, actuala mea soţie, pot spune că mi-a surâs norocul”, povesteşte fostul actor, într-un interviu pentru hotnews.ro.

Costel Baloiu a mai jucat în câteva filme ca: „Nemuritorii”, „Noi, cei din linia întâi”şi a avut şi un rol mic într-un film difuzat în Germania. Totuşi, el va rămâne un idol pentru copiii anilor ’70, prin rolul îndrăgitului puşti din „Pistruiatul”.

Sursa: a1.ro

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×