GALERIE FOTO. Cum arată şi cînd va fi lansată „maşina-avion”

Ionuţ Cataramă   
în Hotnews
25/04/2016, 21:20
GALERIE FOTO. Cum arată şi cînd va fi lansată „maşina-avion” GALERIE FOTO

Compania slovacă anunţă, într-o postare pe site-ul propriu, că automobilul, denumit AeroMobil, “se transformă în câteva secunde din maşină în avion”, utilizând “infrastructura deja existentă pentru maşini şi avioane”, scrie CNN.

Vehiculul este alimentat cu gaz şi are aripi care se pliază, ceea ce îi permite să fie parcat ca o maşină, deşi are aproximativ 6 metri.

Site-ul web al companiei prezintă un videoclip cu Aeromobil 3.0 care porneşte dintr-un hangar pe o autostradă, împărţind drumul cu maşinile obişnuite până când ajunge la o pistă de aterizare. Apoi îşi deschide aripile şi zboară la fel ca oricare avion de dimensiuni mici.Stefan Vadócz, purtătorul de cuvânt al AeroMobil, a declarat că preţul automobilului nu este încă stabilit, dar că se aşteaptă ca preţul să fie de ordinul sutelor de mii de euro, la graniţa dintre o maşină sport şi o aeronavă de dimensiuni uşoare.

Vehiculul are locuri pentru două persoane, pilot şi pasager şi o singură elice, situată în partea din spate a automobilului. Viteza maximă a automobilului este de 160 de km/h şi poate zbura 700 de km până la golirea rezervorului.

sursa: gandul.info

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×