Gala Oscar 2016 a înregistrat în Statele Unite cea mai mică audienţă TV din ultimii opt ani

Ionuţ Cataramă   
în Hotnews
02/03/2016, 13:36
Gala Oscar 2016 a înregistrat în Statele Unite cea mai mică audienţă TV din ultimii opt ani

Gala Oscar 2016 a înregistrat cea mai mică audienţă TV din ultimii opt ani, după ce aproximativ 34,3 milioane de telespectatori americani au vizionat evenimentul, organizat duminică seară, la Los Angeles, afectat de controversele pe tema lipsei de diversitate de la Hollywood, informează Reuters.

Audienţa obţinută de postul de televiziune ABC pentru ceremonia Oscar 2016 ocupă penultimul loc în topul audienţelor TV din întreaga istorie a galei. Recordul negativ de audienţă, potrivit companiei Nielsen, care monitorizează audienţele de televiziune ale galelor Oscar  începând din 1974, a fost stabilit de ceremonia din 2008, ce a fost vizionată de aproximativ 32 milioane de telespectatori americani.

Audienţa premiilor Oscar a fost foarte mică în 2016, în ciuda prezenţei la eveniment a starului Leonardo DiCaprio, care a câştigat primul său premiu Oscar, şi a interesului publicului american faţă de modul în care prezentatorul Chris Rock, care este afro-american, urma să abordeze subiectul lipsei totale a artiştilor de culoare din categoriile dedicate actorilor.

Luni, nu a fost imediat foarte clar dacă audienţa mai mică a galei TV a reflectat apelurile lansate de activistul pentru drepturi civile Al Sharpton, care a cerut telespectatorilor din Statele Unite ”să îşi închidă televizoarele”, pentru a boicota gala Oscar, din cauza absenţei actorilor de culoare din rândul nominalizaţilor din acest an.

Popularitatea redusă a unora dintre filme, inclusiv a peliculei ”Spotlight”, care s-a impus la categoria ”cel mai bun film”, şi ”Room”, care i-a adus Oscarul pentru interpretare actriţei Brie Larson, ar putea fi un factor important, explică reprezentanţii companiei Nielson.

Aproximativ 40 de persoane au participat la un marş de protest, organizat de Al Sharpton, la Hollywood, duminică seară.

”Deşi, în mod evident, nu ne asumăm tot meritul pentru scăderea audienţei TV, în mod sigur trebuie să ne asumăm faptul că am fost eficienţi şi că am contribuit la declinul lor”, a declarat Al Sharpton, luni. ”Iar aceia care au râs de ideea opririi televizoarelor par să fi devenit ei înşişi acum oameni de care lumea râde”, a adăugat pastorul american.

Actorul de comedie Chris Rock, prezentatorul galei Oscar 2016, a primit în general aprecieri pozitive din partea celebrităţilor şi a criticilor din industria media.

”A fost cu adevărat incredibil de bun”, a scris pe Twitter prezentatoatea americană Ellen DeGeneres, care a prezentat la rândul ei, în trecut, o ediţie a galei Oscar.

Actriţa de comedie Amy Schumer a spus: ”Ei bine, Chris Rock a făcut ca Oscarurile să moară de râs”, iar prezentatoarea TV Oprah Winfrey a lăudat prestaţia lui Chris Rock, îndemnându-l, după gală, să se relaxeze şi ”să respire”.

”Bravo, Chris Rock! Acum, respiră!”, a scris celebra Oprah Winfrey.

Brian Lowry, critic de film la revista Variety, spune că prezentatorul Chris Rock ”a făcut o echilibristică strălucită în monologul său de început”. Însă Lowry consideră că Rock şi producătorii galei Oscar ”au revenit la acea chestiune (controversele pe teme rasiale de la Hollywood, n.r.) de câteva ori mai mult decât ar fi trebui şi cu mai puţin spirit”, ulterior, în cadrul galei.

Victoria actorului Leonardo DiCaprio la premiile Oscar 2016 este momentul care a generat cele mai multe mesaje pe Twitter din istoria transmisiunilor live dedicate ceremoniilor organizate de Academia de film americană. Momentul în care starul hollywoodian a primit mult râvnitul premiu Oscar, pentru rolul din filmul ”The Revenant”, a generat 440.000 de mesaje publicate pe Twitter pe minut, doborând precedentul record în domeniu, stabilit de prezentatoarea de televiziune Ellen DeGeneres, cu ocazia realizării unui selfie alături de numeroase vedete, la gala Oscar din 2014.

Pe durata transmisiunii live, gala Oscar 2016 a generat la rândul ei 24,2 milioane de mesaje pe Twitter.

Pe Facebook, 24 milioane de persoane s-au implicat în 67 milioane de interacţiuni ce aveau legătură cu gala Oscar, iar Leonardo DiCaprio a generat şi pe această reţea de socializare cele mai multe comentarii, potrivit cifrelor oficiale anunţate de compania Facebook.

Cea de-a 88-a gală de decernare a premiilor Oscar a avut loc în noaptea de duminică spre luni, la Dolby Theatre din Los Angeles.

Ceremonia a fost prezentată de actorul de comedie Chris Rock, care a fost gazda evenimentului şi în 2005

Sursă: www.news.ro

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×