Gafă de proporții sau amenințare voalată?! Premierul Benjamin Netanyahu spune că Israelul are arme atomice

Daniel Scripcaru   
în Stiri de ultima ora
05/01/2020, 19:26
Gafă de proporții sau amenințare voalată?! Premierul Benjamin Netanyahu spune că Israelul are arme atomice
Gafă de proporții a premierului israelian Benjamin Netanyahu. Sursa foto: timesofisrael.com

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a fost, probabil, autorul unei gafe de proporții, după ce a spus că Israelul este o putere nucleară. Șeful Guvernului israelian s-a corectat imediat, spunând că Israelul este o putere energetică!

Gafă de proporții a premierului israelian Benjamin Netanyahu

Gafa respectivă a fost percepută de mulți drept o amenințare deoarece de ani buni de zile se vehiculează faptul că țara sfântă ar deține arma atomică, însă autoritățile israelieni nu au confirmat niciodată acest lucru, dar nici nu au infirmat.

Gafa premierului a avut loc duminică, când premierul Benjamin Netanyahu a descris Israelul drept o putere nucleară, pentru ca mai apoi să se corecteze cu o tăgăduire încruntată și un zâmbet rușinat, relatează Reuters.

Benjamin Netanyahu a spus că Israelul este o putere atomică, apoi a revenit asupra declarației sale

Totuși, Netanyahu s-a pripit la ședința guvernamentală din această săptămână, în timp ce citea câteva informații despre conducta de gaz dintre Cipru și Grecia.

„Semnificația acestui proiect este aceea că transformăm Israelul într-o putere nucleară”, a spus el, înainte să se corecteze și să își descrie țara drept „putere energetică”.

Ulterior, premierul Israelului a făcut o pauză, recunoscându-și greșeala cu un zâmbet subtil, pentru ca mai apoi să-și ducă afirmațiile mai departe.

Gafa respectivă s-a viralizat pe rețelele de socializare. Benjamin Netanyahu se luptă pentru supraviețuire politică, înaintea votului din 2 martie, în condițiile în care alegerile generale din aprilie și septembrie 2019 au avut rezultate incerte.

Tot de anul trecut, din luna noiembrie, premierul Israelului era pus sub acuzare pentru o serie de fapte de corupție, pe care el le neagă însă.

„Procurorul general Avichai Mandelblit a decis să-l inculpe pe premierul Benjamin Netanyahu de corupţie, fraudă şi abuz de încredere în dosarul 4000”, cu privire la un presupus schimb de bunuri cu patronul unei societăţi din domeniul telecomunicaţiilor, după cum a declarat ministerul israelian al Justiţiei din Israel.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×