Gabriela Scutea, procuror general, Crin Bologa, procuror șef DNA și Giorgiana Hosu, procuror șef DIICOT! Decretele au fost semnate de Klaus Iohannis

Alex Năstase   
în Stiri de ultima ora
20/02/2020, 11:50
Gabriela Scutea, procuror general, Crin Bologa, procuror șef DNA și Giorgiana Hosu, procuror șef DIICOT! Decretele au fost semnate de Klaus Iohannis GALERIE FOTO
Klaus Iohannis a semnat trei decrete de numire. Sursa foto - ANDREEA ALEXANDRU / MEDIAFAX FOTO

Gabriela Scutea, procuror general, Crin Bologa, procuror șef DNA și Giorgiana Hosu, procuror șef DIICOT! Acestea sunt numirile oficiale ale zilei. Preşedintele Klaus Iohannis a semnat decretul pentru numirea în funcţia de procuror general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a Gabrielei Scutea, pe o perioadă de trei ani.

Gabriela Scutea, procuror general, Crin Bologa, procuror șef DNA și Giorgiana Hosu, procuror șef DIICOT!

Anunțul a fost confirmat de Administraţia Prezidenţială.

De asemenea, şeful statului a semnat decretele pentru numirea în funcţia de procuror şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie a lui Crin-Nicu Bologa. De asemenea, perioada acestuia la șefia DNA va fi tot de trei ani.

Decretele au fost semnate de Klaus Iohannis

Klaus Iohannis și-a dat acceptul și pentru numirea în funcţia de procuror şef al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism a Elenei-Giorgiana Hosu, pe o perioadă de trei ani.

Vă reamintim că pe 14 februarie, Secţia pentru procurori a CSM a anunţat că i-a transmis preşedintelui Klaus Iohannis avizele date pentru propunerile de numire la şefia Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Direcţiei Naţionale Anticorupţie şi Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism.

Secţia pentru procurori a CSM a înaintat şefului statului propunerile ministrului Justiţiei pentru numirea în cele trei funcţii, însoţite de avize.

Secţia a acordat următoarele avize: Gabriela Scutea – aviz negativ pentru funcţia de procuror general al PICCJ; Crin Nicu Bologa – aviz pozitiv pentru funcţia de procuror-şef al DNA; Giorgiana Elena Hosu – aviz negativ pentru funcţia de procuror-şef al DIICOT.

Gabriela Scutea a avut un rol important în parcursul Ordonanţei 13. Procuroarea era secretar de stat în Ministerul Justiţiei în acel moment şi a contribuit la redactarea documentului.

„Aveam posibilitatea să îmi cer concediu, dar în momente de criză nu aceasta este abordarea mea. Faptul că am rămas alături de colegii care au formulat nişte obiecţiuni am reuşit să le ”îndesăm” în faţa ministrului Iordache.

Nu am redactat, am verificat tehnic în aşa fel încât să fim conştienţi că nu rezultă aspecte de necorelare a textelor în raport de alte prevederi ale Codurilor Penale şi am reuşit să introducem acel termen. Am rămas cu credinţa că pot să fac ceva”, a explicat Scutea procurorilor.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×