Gabriela Firea, titlu de excelență pentru Ionela Prodan și Carmen Stănescu

în Stiri mondene
20/04/2018, 21:29
Gabriela Firea, titlu de excelență pentru Ionela Prodan și Carmen Stănescu
Impresara nu realizează că marea artistă Ionela Prodan nu mai trăiește și se gândește mereu la ea. „Şi-a dorit tare mult să trăiască şi am crezut până în ultima secundă că o vor salva (n.r. medicii) (…). Atât de multă lume o iubea şi oamenii fugeau după maşină să o atingă, era o nebunie. Dădeam oamenii la o parte să ajung la mama, a iubit-o atâta lume, incredibil. Cea mai mare bucurie a ei am fost noi. Când ne vedea pe noi râzând, înflorea. Îmi spunea: «Eu când o să mor, o să merg în Rai, eu visez că acolo o să cânt!». Şi eu îi spuneam: «Mamă, dar mai ai timp!». A plecat atât de lin“, a mai mărturisit Anamaria, care i-a ascuns Ionelei Prodan boala de care suferea. 

Primarul general al Capitaleei, Gabriela Firea a instituit titlul de excelenţă post-mortem pentru Ionela Prodan şi Carmen Stănescu. Edilul a propus la 19 aprilie instituirea acestei distincții pentru mai multe personalități din țară. Consiliul a aprobat propunerea primarului general al Capitalei.

„Având în vedere multiplele solicitări pe care le-am primit din partea familiilor unor persoane decedate, unor persoane ale României de a le fi recunoscute excelenţa, vom institui un titlu de excelenţă post/ mortem care se va acorda tuturor personalităţilor din ţară. Ionela Prodan, doamna cântecului popular şi doamnei Carmen Stănescu”, a declarat Gabriela Firea, în debutul şedinţei de joi a Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB).

Propunerea pentru Ionela Prodana fost aprobată cu 39 de voturi ”pentru” şi două ”împotrivă”, iar cea pentru Carmen Stănescu a fost, de asemenea, aprobată cu 41 de voturi ”pentru”.

Cântăreața de muzică populară Ionela Prodan a încetat din viață luni, a6 aprilie, la ora 21.00, la Spitalul Elias din Capitală. Actrița Carmen Stănescu a decadat la data de 12 aprilie, la vârsta de 92 de ani. Ambele au primit titlul de excelență pentru întreaga activitate.

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×