Gabriela Firea nu candidează la șefia PSD: „Am alți colegi din partid care sunt mai calificați decât mine”

Bogdan Solomon  
înStiri de ultima ora
28/12/2019, 10:35
Gabriela Firea nu candidează la șefia PSD: „Am alți colegi din partid care sunt mai calificați decât mine”
Gabriela Firea nu vrea să îi ia locul lui Marcel Ciolacu la conducerea PSD. Sursa foto: hepta.ro

Gabriela Firea a comentat zvonurile potrivit cărora ar intenționa să-și anunțe candidatura la șefia Partidului Social Democrat în cadrul Congresului din luna februarie a anului viitor. Într-un interviu acordat recent, primarul Capitalei, care deține și funcția de vicepreședinte regional al formațiunii politice, afirmă că nu va intra în cursa pentru a deveni liderul PSD în locul interimarului Marcel Ciolacu.

Gabriela Firea nu candidează pentru postul de președinte al PSD

Nu, la şefia PSD nu candidez. Nu candidez pentru că vreau să mă dedic în totalitate Primăriei Capitalei şi două job-uri cu multă responsabilitate nu se pot face bine, corect şi coerent şi dinamic. Undeva ar fi un minus.

A fi primar general este într-adevăr o muncă, pe care o fac toţi primarii din ţară, răspunderea este mult mai mare pentru că este un număr mai mare de cetăţeni. Şi cred că este şi prematur.

Am alţi colegi din partid care sunt mai calificaţi decât mine, au experienţă mai multă, sunt de mai mulţi ani în PSD”, a declarat Gabriela Firea la Antena 3. Edilul și-ar dori, însă, ca la Congresul PSD să existe o dezbatere de idei.

„Dacă din nou vom judeca prin prisma unor persoane şi nu prin prisma unor principii, cred că vom fi pe un drum greşit”

Totodată, edilul Capitalei a subliniat faptul că Partidul Social Democrat suferă în momentul de față la capitolul imagine, întrucât plătește tribut greșelilor comise de foștii săi lider.

Gabriela Firea este de părere că formațiunea politică se va reabilita numai dacă deciziile vor fi luate „prin prisma unor principii”.

Să se vină cu o echipă, aşa mi s-ar părea potrivit pentru acest moment, pentru că formaţiunea politică a trecut prin foarte multe încercări şi are şanse mari să se reabiliteze, mai ales prin comparaţie cu erorile grave care se fac în acest moment la guvernare, dar numai prin analiza foarte atentă a tuturor deciziilor pe care urmează să le ia.

Dacă din nou vom judeca prin prisma unor persoane şi nu prin prisma unor principii, cred că vom fi pe un drum greşit. La conducere trebuie să fie cineva din garda veche împreună cu cineva din garda nouă.

Să fie şi cei care au trecut prin toate etapele partidului  şi cineva care să vină din noua generaţie de politicieni, care să aducă un suflu nou. Să fie şi doamne, şi domni”, a mai spus primarul Capitalei.

 

Te-ar mai putea interesa și:
    Închide ×