Gabriela Firea a vorbit deschis despre închiderea Bucureștiului: „Nu am participat la discuții”

Flaviu Popa   
în Stiri de ultima ora
31/03/2020, 22:48
Gabriela Firea a vorbit deschis despre închiderea Bucureștiului: „Nu am participat la discuții”
Gabriela Firea, despre închiderea Bucureștiului

Primarul general al Bucureștiului, Gabriela Firea, a numit „zvonuri” informațiile cum că Bucureștiul ar urma să fie „închis” din cauza pandemiei de coronavirus.

Cu toate acestea, Firea a lăsat să se înțeleagă că scenariul este posibil în viitor.

Gabriela Firea, despre închiderea Bucureștiului

Gabriela Firea nu a putut să ofere detalii despre o eventuală închiderea în carantină a Bucureștiului, dacă numărul de persoane infectate va crește.  Cu toate acestea, Firea e conștientă că Bucureștiul ar putea urma exemplul Sucevei dacă oamenii nu vor respecta regulile impuse de autorități.

”Am auzit aceste discuții, zvonuri. Nu am participat la discuțiile de la MAI sau Ministerul Sănătății. Cei care nu respectă recomandările medicilor, ale autorităților contribuie la un astfel de deznodământ.

Eu sper să nu se ajungă acolo, la închiderea Bucureștiului”, a explicat Firea la România TV.

De asemenea, primarul a lăsat să se înțeleagă că în țară mai multe primării nu mai fac față crizei și au nevoie de sprijin guvernamental: „Am vorbit cu mai mulți primari din țară, au ajuns la fundul sacului. Nu putem face față singuri”.

Italia este prima țară din Europa care a fost nevoită să introducă carantina la scară largă din cauza pandemiei de coronavirus. În 8 martie 2020, prim-ministrul italian, Giuseppe Conte, a anunțat că se impune carantină pentru tot nordul Italiei.

Astfel, cel puțin 16 milioane de persoane sunt acum blocate în regiunea Lombardia.

SUA, în schimb, au adoptat o politică mai relaxată, care explică și numărul mare de cazuri înregistrat: 180,789. Cu toate acestea, președintele Donald Trump a explicat că nu este dispus să sacrifice economia Statelor Unite în lupta cu coronavirus. „Nu trebuie ca leacul să facă mai mult rău decât boala”, a transmis Trump.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×