Fostul ministru de Interne Gabriel Berca, condamnat la doi ani de închisoare! Decizia este definitivă!

Filon Stan   
în Stiri de ultima ora
14/12/2017, 18:36
Fostul ministru de Interne Gabriel Berca, condamnat la doi ani de închisoare! Decizia este definitivă!

Fostul ministru al Internelor, Gabriel Berca, a fost condamnat definitiv joi de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie la doi ani închisoare cu executare pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă. În primă instanţă, fostul ministru de Interne Gabriel Berca a fost condamnat la trei ani de închisoare cu executare pentru trafic de influenţă în formă continuată, după ce acesta şi fostul deputat Mihai Banu, condamnat în acelaşi dosar, au primit în total 185.000 euro de la un om de afaceri.

Astăzi, magistraţii de la ICCJ au decis condamnarea la închisoare cu executare pentru o durată de doi ani şi confiscarea sumei de 92.500 de euro. Procurorii l-au acuzat pe fostul ministru că în perioada 2010-2012 a primit 92.500 de euro, în mai multe tranşe, de la un om de afaceri pentru a interveni pe lângă membrii guvernului să aloce o sumă de bani către o primărie din judeţul Bacău cu care respectivul patron avea contracte pentru executarea unor lucrări în domneiul construcţiilor.

Vrei să citești acasă, în siguranță, TAIFASURI, revista ta preferată? Abonează te ACUM doar la oficiile Poștei Române! Surprize + CD urile preferate doar pentru ABONAŢII TAIFASURI

Gabriel Berca, condamnat la doi ani de închisoare pentru trafic de influenţă! Sentinţa este definitivă

În acelaşi dosar, magistraţii l-au condamnat la trei ani şi jumătate de închisoare, cu executare, pentru aceeaşi infracţiune, pe fostul deputat Mihai Banu, în timp ce fiul acestuia, Lucian Banu, a primit o condamnare de doi ani de închisoare cu suspendare pentru complicitate la trafic de influenţă.

Potrivit procurorilor DNA, Gabriel Berca, Mihai Banu şi fiul acestuia, Lucian Banu, au primit în total, de la omul de afaceri Viorel Rusu, 220.000 de euro, din care fiul deputatului a luat 150.000, restul banilor fiind împărţiţi în mod egal de Berca şi deputatul Banu. Banii au fost achitaţi în trei tranşe, în perioada 12 august 2010 – 22 iulie 2011.

Închide ×