Fumatul în aer liber, interzis! Care este țara din UE care va recurge la această regulă și de când

Victor Anghel   
în Stiri de ultima ora
28/12/2018, 09:36
Fumatul în aer liber, interzis! Care este țara din UE care va recurge la această regulă și de când GALERIE FOTO
Lovitură în plin pentru fumători. Taxa pe tutun va crește din nou

Vești proaste pentru locuitorii fumători din Suedia, dar și pentru turiștii care au acest obicei nesănătos și care plănuiesc să viziteze această țară superbă! Autoritățile de la Stockholm au decis să extindă interdicția de a fuma în spații publice și în anumite locuri în aer liber. Astfel, oamenii care nu pot renunța la acest viciu care îi costă atât la buzunar, cât și sănătatea vor fi nevoiți să găsească alte locuri în care să savureze o țigară. Vă reamintim că autoritățile din România au interzis complet fumatul în spațiile publice închise începând cu 2016. Astfel, țara noastră a devenit al optsprezecelea stat al Uniunii Europene în cara țigara aprinsă este interzisă în baruri, restaurante, dar și în clădiri de birouri și instituții publice.

Presa de peste hotare relatează că, în prezent, în Suedia fumatul este interzis în spațiile închise, dar sunt acceptate de lege spațiile amenajate special pentru fumători de la locul de muncă , dar și cele din spațiile publice.

O femeie care fumează pe o bancă dintr-un parc

Fumatul în aer liber, interzis în Suedia

Suedia interzice fumatul în aer liber în anumite locuri publice, iar printre acestea se numără: terasele restaurantelor, intrările în spațiile special amenajate pentru fumători, locurile de joacă pentru copii sau peroanele gărilor, titrează jurnaliștii de la AP. Toate acestea se întâmplă după ce Legislativul de la Stockholm a decis să extindă interdicția de a fuma în spații publice și în anumite locuri în aer liber. Hotărârea care i-a nemulțumit pe mulți dintre fumători va intra în vigoare începând cu vara anului viitor, mai exact: cu 1 iulie 2019.

Datele oficiale arată că doar 11 procente din cele 10 milioane de locuitori ai Suediei fumau zilnic în 2016, iar 10 procente fumau doar ocazional.
Suedia a interzis fumatul în baruri și restaurante în mai 2005. Potrivit noii legislații, țara nordică își propune să elimine definitiv acest obicei până în 2025

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×