Atac armat! Un jurnalist şi soţia lui, împuşcaţi în plină stradă în Franţa!

Vicentiu Dinescu   
în Stirea zilei
30/03/2018, 13:02
Atac armat! Un jurnalist şi soţia lui, împuşcaţi în plină stradă în Franţa!

Potrivit presei locale citate de realitatea.net, atacul armat a avut loc în jurul orei 09:00, la Colomiers, o localitate de periferie la vest de Toulouse (Franţa). Jurnalistul Rahim Namazov şi soţia lui se aflau în maşină în momentul în care au fost ţinta atacului.

Au fost trase cel puţin şapte focuri de armă în ceea ce pare a fi un atac ţintit, o posibilă reglare de conturi.  Atacatorul, un bărbat de aproximativ 50 de ani, care coborâse dintr-o maşină şi se apropiase de vehiculul victimelor sale, a reuşit să fugă.

Jurnalistul se refugiase în Franţa după ce a fost expulzat din Azerbaidjan

Potrivit unor surse, femeia ar fi murit la spital, iar bărbatul a fost rănit la spate, având leziuni care îi pun viaţa în pericol. Zona este survolată de un elicopter. Ancheta a fost preluată de poliţia judiciară din Franţa.

Jurnalistul se numeşte Rahim Namazov şi are 39 de ani, iar pe soţia lui o chema Aida. Potrivit profilului de Facebook, bărbatul era asistent administrativ la Primăria din Toulouse. Cuplul ar avea trei copii, dintre care doi sunt elevi la Colomiers.

Rahim Namazov fusese ameninţat cu moartea în ţara sa natală, Azerbaidjan, şi chiar fusese închis. Suspectat de terorism, el a fost expulzat din Azerbaidjan, ţară cu un regim represiv şi autoritar. Era s-a refugiat la Toulouse din 2010.

Potrivit unui ONG armean, jurnalistul desfăşura o anchetă despre ”mafia organelor”. El ar fi văzut corpuri neînsufleţite de soldaţi din care ar fi fost prelevate inimile, rinichii şi plămânii.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×