Franța, anunț oficial legat de epidemia de coronavirus din Italia! Nu închide granițele

Alex Năstase   
în Stiri de ultima ora
24/02/2020, 10:53
Franța, anunț oficial legat de epidemia de coronavirus din Italia! Nu închide granițele GALERIE FOTO
Franța confirmă că menține granițele cu Italia deschise. Sursa foto - Cheng Min/Xinhua via ZUMA Wire)

Franța a făcut un prim anunț oficial legat de epidemia de coronavirus din Italia! Chiar secretarul de stat pentru transporturi al celor din Hexagon, Jean-Baptiste Djebbari, a declarat că nu este necesară închiderea frontierei cu Italia, în pofida răspândirii coronavirusului.

Franța, anunț oficial legat de epidemia de coronavirus din Italia!

„Închiderea frontierelor nu ar avea sens, pentru că circulaţia virusului nu este limitată la graniţele administrative”, a afirmat Djebbari la postul de radio BFM Business.

De remarcat că Italia este ţara europeană cea mai afectată de epidemia de coronavirus, cu patru persoane decedate şi 149 de cazuri confirmate până duminică seară.

Franța nu închide granițele

De altfel, autorităţile au plasat în carantină zonele cele mai afectate din regiunile nordice Lombardia şi Veneto.

A patra victimă a coronavirusului în Italia este un bărbat în vârstă de 84 de ani din regiunea Lombardia. Acesta a murit noaptea, într-un spital și a devenit a treia victimă din regiunea lombardă, în timp ce Nordul Italiei a cunoscut un sfârşit de săptămână cu o explozie de cazuri Covid-19.

„Problema este că numărul celor infectaţi creşte: suntem la circa 150”, a declarat preşedintele regiunii Lombardia Attilio Fontana.

Între timp, autorităţile italiene încep controale la intrarea în ţară, în special la Vo’ Euganeo, epicentrul răspândirii cu coronavirus în regiunea Veneto. Este vorba despre una dintre măsuri pentru a nu permite virusului să se răspândească, decizie luată prin decret de către Guvern

Italia se află pe locul trei în clasamentul mondial în privinţa numărului de cazuri de infecţie cu coronavirus, după China şi Coreea de Sud.

Domul din Milano a fost închis (pentru turişti), la fel şi toate evenimentele din programul de la Scala. Rămân deschise magazine, dar nu şi baruri şi localuri nocturne. Măsurile vor fi prelungite o săptămână. Şi Carnavalul de la Veneţia a fost închis de luni.

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×