Frans Timmermans, decorat de SNSPA: „Putin făcea în România ce face acum în Ucraina, dacă țara nu era membră UE”

Alexandra Chivu   
în Stiri mondene
11/03/2019, 20:41
Frans Timmermans, decorat de SNSPA: „Putin făcea în România ce face acum în Ucraina, dacă țara nu era membră UE” GALERIE FOTO
Frans Timmermans, decorat de SNSPA!

Prim-vicepreședintele Comisiei Europene Frans Timmermans a venit la București pentru a primi titlul de Doctor Honoris Causa al Școlii Naționale de Studii Politice și Administratice (SNSPA). În discursul ținut cu ocazia primirii distincției, acesta a discutat despre situația României și evenimentele halucinante din ultima vreme.

Frans Timmermans a fost decorat de SNSPA

Timmermans a spus, luni, că România ar fi fost actuala situație a Ucrainei dacă nu ar fi intrat în Uniunea Europeană.Nu este niciun dubiu pentru mine că, dacă nu făceați acest pas istoric, ceea ce Putin face acum în Ucraina, o făcea și în România”, a spus vicepreședintele Comisiei Europene.

De asemenea, oficialul european ne-a lăudat țara pentru eforturile pe care le-a depus pentru aderarea la Uniunea Europeană și, mai mult, a spus că la începutul anilor 90, el nu dădea României nicio șansă să devină membră UE. „În ultimii douăzeci de ani, avantajul de a fi în poziția mea, de a avea traiectoria mea publică este că vă pot spune că am văzut evoluția României cu ochii mei.

Frans Timmermans, decorat de SNSPA! Declarații halucinante la eveniment:
În discursul ținut cu ocazia primirii distincției, Timmermans a făcut declarați halucinante

„Dacă îmi spuneați în 90 că România va fi un stat membru al UE, trebuia să ne încredințăm unui spital de boli mintale”

Și că era complet diferită la sfârșitul anilor 80 și la începutul celor 90. Dacă îmi spuneați atunci că România va fi un stat membru al Uniunii Europene în 2007, trebuia să ne încredințăm unui spital de boli mintale. Dar poporul român a făcut acest lucru posibil. Și restul Uniunii Europene a făcut acest lucru posibil. Și a fost un eveniment istoric. Nu este niciun dubiu pentru mine că dacă nu făceați acest pas istoric, ceea ce Putin face acum în Ucraina, o făcea și în România”, a spus Frans Timmermans în discursul susținut cu ocazia primirii distincției.

Totodată, în discursul său, acesta a atins și subiectul privind statul de drept din țara noastră și de nevoia respectării prevederilor MCV. „Ceea cea am văzut în ultimii ani este că, din păcate, Comisia Europeană, Consiliul Europei, critică schimbări care ar spori controlul puterii executive asupra celei judiciare și uneori această sporire a ingerințelor este apărată cu argumentul că <>. Și când sunt criticate atacurile împotriva mass media, cei care se lansează în aceste atacuri spun că ei dețin majoritatea: <>”, a mai spus oficialul.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×