FOTO. Klaus Iohannis s-a întîlnit cu Barack Obama la Casa Albă

Mirela Apostol   
în Hotnews
01/04/2016, 09:23
FOTO. Klaus Iohannis s-a întîlnit cu Barack Obama la Casa Albă

Klaus Iohannis a participat joi seara la cina oferită de preşedintele SUA, Barack Obama, la Casa Albă. Preşedintele a şi postat pe pagina sa de facebook o fotografie în care apare alături de liderul de la Casa Albă.

Barack Obama a oferit o cină la Casa Albă, în onoarea şefilor de delegaţii prezenţi la Summitul securităţii nucleare. La cina oferită de Obama, şeful statului a stat între preşedinţii Poloniei şi Ucrainei.

Klaus Iohannis va participa vineri la sesiunea de deschidere a summitului, la un dejun de lucru şi la discuţia pe baza unui scenariu pregătit de organizatori care constă în prezentarea, prin intermediul unui videoclip, a unui caz ipotetic de terorism nuclear — furtul de material nuclear sau radioactiv de către actori nestatali şi utilizarea parţială a acestuia. La finalul summitului, preşedintele Iohannis va susţine o declaraţie de presă.

Şeful statului va prezenta, potrivit unor surse din Administraţia Prezidenţială, un mesaj referitor la responsabilitate şi la dorinţa României de a fi un promotor al celor mai bune practici în domeniul securităţii nucleare.

Citeste mai mult pe RTV.NET

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×