Foto. Arabela şi Rumburak în realitate. Cum arată azi vedetele din serialul anilor ’80

Claudiu Ilie   
în Poze haioase
13/02/2018, 21:07
Foto. Arabela şi Rumburak în realitate. Cum arată azi vedetele din serialul anilor ’80 GALERIE FOTO

Filmul realizat de televiziunea din fosta Cehoslovacie între 1979 şi 1981 are 13 episoade şi milioane de fani în în treaga Europă de Est. O poveste pentru toate vârstele.

O poveste pentru toate vârstele

Deşi este vorba despre o poveste fantastică, naraţiunea Arabelei a fost urmărită cu plăcere şi de adulţi. Seria combină două planuri: unul de basm şi unul real. Personajele de ficţiune pătrund în lumea reală a blândului domn Karel Majer, care obişnuieşte să le citească seara poveşti copiilor. Pe neaşteptate, el devine eroul unor întâmplări neobişnuite şi, în acelaşi timp, pline de umor. Cu ajutorul unui inel fermecat, din lumea bas melor în lumea de fiecare zi intră frumoasa prinţesă Arabela, care se ascunde de vrăjitorul Rumburak. Printre oameni, Arabela îl întâlneşte pe Petr, un tânăr teleast de care se îndrăgosteşte. Supărat de toate acestea, Rumburak vrea să distrugă universul fantastic şi să se răzbune pe Arabela. De aici începe o înlănţuire de întâmplări dramatice, dar şi amuzante, în care magia se confruntă cu armele moderne ale tehnicii, folosite de oameni.

„Arabela” s-a făcut afaceristă

La vremea difuzării serialului, publicul era îndrăgostit de farmecul inegalabil al prinţesei Arabela. Actriţa care a interpretat îndrăgitul personaj feminin, Jana Nagyová, avea numai 20 de ani atunci când a început să interpreteze rolul din „Arabela”. Deşi succesul serialului i-ar fi putut aduce Janei şi alte roluri importante, tânăra actriţă a decis să renunţe la actorie. Jana urmase cursurile Conservatorului din Bratislava şi studiase pian şi canto. Însă formaţia ei artistică nu a fost suficientă pentru a o determina să continue cariera de actriţă. Ea şi-a dedicat eforturile profesionale afacerilor. A părăsit fosta Cehoslovacie şi s-a stabilit în Germania, la Düsseldorf.

Mai întâi s-a ocupat de produse cosmetice, iar acum vinde turtă dulce.

Viaţa Janei a fost la fel de tu multuoasă ca aceea a Arabelei. Ea a fost măritată de trei ori, fiecare căsnicie aducându-i un copil. Prima dată vedeta a fost căsătorită cu antrenorul de hochei Kubovic Mira, cu care are o fată care îi poartă numele. După ce Mira a decedat din cauza unui cancer la ficat, Jana Nagyová s-a măritat cu omul de afaceri german Harald Sclegel, cel cu care are un băiat, Harald. A urmat apoi divorţul şi cel de-al treilea mariaj, cu Toni Pulm. Jana Nagyová avea 43 de ani când a născut-o pe fiica lor, Sophie Emma. Dar, în ciuda obstacolelor ivite în viaţă, Jana şi a păstrat peste ani frumuseţea din tinereţe. Ea a fost fotografiată recent arătând foarte elegantă şi tânără la 58 de ani. În majoritatea fotografiilor ac tua le, ea este însoţită de o delicioasă turtă dulce, perso nalizată pentru diferite ocazii.

„Rumburak” rămâne la prima dragoste

Cât despre nesuferitul Rumburak, interpretat de Jirí Lábus, el avea 29 de ani la vremea începerii filmărilor. Spre deosebire de Jana Nagyová, Jirí a continuat cariera artistică. De fapt, cei doi au apărut împreună în încercarea de a reînvia serialul, în 1993, „Arabela de întoarce”. Însă filmul nu a înregistrat acelaşi succes ca seria de televiziune. De o recepţie destul de slabă a avut parte şi filmul din 1984, care l-a avut drept prota gonist principal pe Jirí Lábus, intitulat „Rumburak”. Dar pe lângă rolul care l-a făcut celebru, Jirí are la activ peste 170 de partituri în filme şi seriale, fiind şi scenarist. Cel mai recent, el a apărut în filmul german „Goblin 2”. Spre deosebire de fosta sa colegă de scenă, Jirí Lábus şi-a dedicat toată viaţa ac toriei. La 67 de ani, el nu este căsătorit şi nu are copii.

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×