Fostul șef al Transelectrica, Marius Carașol, a fost condamnat cu suspendare pentru falsificarea actelor de studii

Adrian Ilie   
în Stiri de ultima ora
18/02/2020, 09:00
Fostul șef al Transelectrica, Marius Carașol, a fost condamnat cu suspendare pentru falsificarea actelor de studii
Marius Dănuț Carașol, fostul președinte al Transelectrica/ Foto: Facebook - Transelectrica

Marius Dănuț Carașol, fostul șef al Transelectrica, a fost condamnat, luni, la 2 ani și 8 luni închisoare cu suspendare pentru că a utilizat acte false de studii, potivit cărora ar fi absolvit Facultatea de inginerie electrică a Politehnicii din București. Decizia pronunțată de către Judecătoria Sectorului 1 nu este definitivă.

O facultate greu de absolvit

Diploma de care s-a folosit Carașol în cariera profesională este falsă, scria HotNews în septembriue 2019. Potrivit CV-ului său, el a fost electrician din 1993 până în 2006. Potrivit diplomei salei, ar fi absolvit Facultatea de electrotehnică în 2005 însă au apărut semne de întrebare legate de autenticitatea documentului: formatul tipizat nu era cel utilizat de UPB, iar numărul diplomei era mai mare decât numărul diplomelor pe care Politehnica le emisese în acel an.

Potrivit Edupedu.ro, Carașol ar fi fost într-adevăr înscris la facultate, a repetat doi ani și nu a reușit să o absolve.

Șef al unei companii strategice

Cu o diplomă falsă, el a reușit să obțină funcții importante la companii din sectorul energetic: șef centru la Centrul de Distribuție Ilfov Est la Enel Distribuție Muntenia în 2009-2015 și director tehnici la General Electro Proexim în 2016-2018. În 2018 s-a angajat la Transelectrica în funcția de director la Sucursala de Transport București, iar în iunie 2019 a preluat șefia interimară a companiei

După izbucnirea scandalului, Carașol a fost arestat preventiv pe 19 noiembrie, iar o lună mai târziu a fost trimis în judecată pentru uz de fals.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×