Fostul primar al orașului Cernavodă, Constantin Hânsă, condamnat definitiv la aproape 5 ani de închisoare cu executare pentru abuz în serviciu

Dan Suta   
în Stiri de ultima ora
16/01/2020, 16:15
Fostul primar al orașului Cernavodă, Constantin Hânsă, condamnat definitiv la aproape 5 ani de închisoare cu executare pentru abuz în serviciu
Constantin Hânsă, fostul primar al orașului Cernavodă, condamnat la închisoare. Sursa foto: ordinea.ro

Fostul primar al orașului Cernavodă, liberalul Constantin Hânsă, a fost condamnat definitiv la 4 ani și 10 luni de închisoare cu executare pentru patru acuzații de abuz în serviciu.

Constantin Hânsă, condamnat la aproape 5 ani de închisoare

Decizia definitivă a fost dată astăzi, 16 ianuarie, de judecătorii de la Curtea de Apel Constanța, acolo unde se afla dosarul pe rol.

În speță este implicat și fiul fostului primar PNL, Tiberiu Hânsă, care a fost, însă, achitat.

Muncă de primar: teren dat cu dedicație unui apropiat, investiție de 20 de milioane de euro blocată

Procurorii DNA, cei care au instrumentalizat acest dosar, l-au acuzat de abuz în serviciu în cazul lucrărilor de amenajare și protejare a Tumulului numărul 1 Cernavodă.

În același dosar au fost vizate și contractele de deszăpezire pe care le atribuia primăria în perioada în care Hânsă a fost edilul localității constănțene.

Și fostul viceprimar a fost condamnat la închisoare, la 3 ani și jumătate cu executare. Suliman Ecrem nu ar fi fost tocmai străin de ceea ce făcea primarul, ba chiar era complice la infracțiunile comise de acesta.

Presa locală a semnalat de-a lungul ultimilor ani o serie de nereguli la primăria Cernavodă. Conform publicației online dezvăluiri.ro, fostul primar al orașului a mutat din pix o proprietate direct ăe terenul viitorului Centru de tineret al orașului.

Acesta a fost chemat de procurorii DNA pentru a explica de ce a blocat o investiție guvernamentală de 20 de milioane de euro.

Ziarul local a scris despre acest dosar în octombrie 2018. Conform anchetei jurnalistice, investiția blocată era pentru lucrarea de „Servicii de proiectare şi lucrări de execuţie pentru Centrul de instruire şi agrement pentru tineret şi copii în oraşul Cernavodă”.

Cea care i-a luat locul la primărie, Mariana Mircea, ar fi descoperit în documentele de la primărie o serie de falsuri prin care fostul edil a încercat să facă drept cadou unui apropiat o parte din terenul unde urma să se investească, iar apoi să ceară despăgubiri de la statul român.

 

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×