Fostul ministru Bogdan Stanoevici încearcă din nou marea cu degetul. O să candideze și la Primăria Capitalei

Eduard Nicolae Popa   
în Stiri de ultima ora
25/01/2020, 17:09
Fostul ministru Bogdan Stanoevici încearcă din nou marea cu degetul. O să candideze și la Primăria Capitalei
Bogdan Stanoevici va candida la Primăria Capitalei. Sursa foto: Facebook

Bogdan Stanoevici, fost ministru pentru Românii de Pretutindeni și candidat cu mai puțin de 1% din voturi la alegerile prezidențiale din 2019, încearcă din nou marea cu degetul..

De data aceasta actualul director al Circului Metropolitan din București va încerca să obțină fotoliul de primar general al Bucureștiului. El va candida din partea partidului ADER, iar anunțul a fost făcut de colegul său de partid, fostul primar al sectorului 2, Neculai Onțanu.

Bogdan Stanoevici va candida și la Primăria Capitalei

„Eu mi-am anunţat candidatura la Primăria Sectorului 2 al Capitalei din partea partidului ADER acum o săptămână, iar astăzi am decis să anunţăm candidatul în cursa pentru scaunul de edil-şef al Capitalei în persoana domnului Bogdan Stanoevici”, a declarat Neculai Onţanu, printr-un comunicat de presă.

Bogdan Stanoevici este în prezent directorul Circului Metropolitan Bucureşti, un post pe care l-a obţinut în urma concursului de management desfăşurat în anul 2017.

„Deciziile trebuie luate ca şi o concluzie, adică să se ia de jos în sus, să adoptăm ceea ce vor oamenii. Eu aş începe cu spitalele. Cred că este cea mai prioritară problemă din Capitală. O altă problemă este metroul bucureştean. În ultimii 30 de ani au fost cam zero investiţii. Dacă metroul ar trece la Primăria Capitalei- situaţia s-ar îmbunătăţi foarte mult. Sistemul de transport în comun este foarte prost. Nu este corelat” , s-a plâns Stanoevici.

El a mai cerut și trecerea centurii Capitalei în patrimoniul PMB: „Din banii colectaţi pentru parcările supraterane doar 20-30% ajung în bugetul Capitalei. Şi centura Capitalei ar trebui să fie tot în administrarea Primăriei Capitalei. Nu suntem în stare să facem pasaje şi drumuri cum trebuie. De ce? Pentru că sunt foarte multe societăţi care căpuşează şi sunt prietenii politice la mijloc.”

Bogdan Stanoevici vrea canalul Dunăre-București

„Un alt proiect prioritar pentru mine este canalul Dunărea-Marea Neagră. Avem canal navigabil şi ne batem joc. Putem face legătura cu Marea Neagră şi vom ajunge repede în Centrul Europei, vom fi mai importanţi ca Rotterdam”, a declarat Bogdan Stanoevici.

Directorul Circului Metropolitan a adunat la votul din 10 noiembrie doar 39.118 voturi, adică 0,43% din sufragii, cu care s-a clasat pe poziția a 10-a.

Interesant este că Stanoevici a fost ministru pentru Românii de Pretutindeni la alegerile prezidențiale din 2014, când a fost acuzat de PNL că a blocat votul românilor din Diaspora.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×