Fostul judecător Stan Mustață a murit în închisoare! ”Vor să mă omoare”

Claudiu Ilie  
înStiri de ultima ora
09/08/2018, 10:48
Fostul judecător Stan Mustață a murit în închisoare! ”Vor să mă omoare”
Fostul judecator Stan Mustata a murit

Judecătorul Stan Mustață a murit în urma unui infract, în timp ce era condamnat la 8 ani și 6 luni. Mustață a fost transferat din Penitenciarul Rahova la cel de maximă securitate din Giurgiu, dar i s-a făcut rău.

Nu a mai putut fi salvat, deși a fost transferat la două spitale de stat. Soția judecătorului a relatat ultimele clipe din viața lui Stan Mustață.

Vrei să citești acasă, în siguranță, TAIFASURI, revista ta preferată?Abonează te ACUM doar la oficiile Poștei Române!Surprize + CD urile preferate doar pentru ABONAŢII TAIFASURI

Fostul judecător Stan Mustață a murit în urma unui infarct

”Eu vreau să mi se facă dreptate. A fost o victimă, a fost o luptă între doi coloși. Nu i-au dat nicio șansă. Mi l-au omorât ca să nu se afle adevărul. Au venit mascații peste el la două noapte, la Penitenciarul Rahova. Tot drumul până acolo a vomat, nu putea să mai meargă. Mi-a spus: Vor să mă omoare, nu mai pot să îmi țin capul. A fost dus la spital. Apoi la Jilava, apoi la Spitalul Sf. Ioan. Aici i-au făcut niște dialize cu niște catetere și i-au distrus picioarele. Apoi l-au dus la Spitalul Carola Davila, doar după ce l-au dus în penitenciar. Era cu picioarele bandajate. Nu putea să se spele, să se îmbrace. L-au dus la Carola Davila, l-au luat, l-au monitorizat, iar la ora 16 l-au băgat în operație și la două ore a murit. Au stat cu cătușele pe masă și 3 polițiști îl păzeau”, a spus soția lui Stan Mustață la Antena 3.

Judecătorul, acuzat că a primit mită pentru a da soluţii favorabile în dosare pe care le judeca, a fost condamnat definitiv, în anul 2016, la opt ani şi şase luni de închisoare de magistraţii instanţei supreme. Stan Mustaţă, fost judecător al Curţii de Apel Bucureşti, a fost judecat pentru luare de mită şi trafic de influenţă. În prima instanţă, Curtea de Apel Bucureşti a dispus o pedeapsă de zece ani şi opt luni în cazul magistratului.

În cazul Marianei Curea, complicea magistratului, a fost dispusă o pedeapsă de patru ani şi trei luni de închisoare. Magistraţii au dispus condamnarea Marianei Curea la patru ani şi trei luni, a lui Ion Boraciu la şase ani şi şase luni, a lui Florian Alexandru la cinci ani şi patru luni şi a lui Ciprian Moraru la un an şi patru luni, toate în cu executare.

Prin intermediul lui Ion Boraciu şi al lui Florian Alexandru, Mustaţă ar fi cerut bani de la unii inculpaţi şi condamnaţi, în schimbul unor pronunţări favorabile acestora. Ciprian Moraru a fost condamnat pentru că ar fi dat bani pentru a obţine o sentinţă favorabilă.

Te-ar mai putea interesa și:
    Închide ×