Ford România își trimite în șomaj tehnic angajații de la fabrica din Craiova din cauza coronavirus

Eduard Nicolae Popa   
în Stiri de ultima ora
17/03/2020, 13:17
Ford România își trimite în șomaj tehnic angajații de la fabrica din Craiova din cauza coronavirus
Ford România își trimite în șomaj tehnic angajații de la fabrica din Craiova din cauza coronavirus

Epidemia de coronavirus afectează grav și economia României. Astfel, uzina Ford de la Craiova a decis să își trimită angajații în șomaj tehnic. Măsura va intra în vigoare pe data de 19 martie și va dura până pe data de 5 aprilie. În această perioadă de șomaj tehnic, angajații Ford vor primi 78% din salariul normal.

Fabrica Ford de la Craiova intră în șomaj tehnic

Pandemia de coronavirus este o adevărată lovitură pentru Ford România, care spera ca în 2020 să dea lovitură și să aibă producții record, după ce s-a decis ca în Bănie să fie asamblat noul Ford Puma. De asemenea, tot la Craiova se asamblează și modelul EcoSport.

În condițiile în care volumul de producție al celor două modele crește constant, Uzina de Asamblare Vehicule Ford Craiova operează în premieră în trei schimburi.

Producătorul american a investit în fabrica de la Craiova o sumă de 1,5 miliarde de euro, începând cu anul 2008.

De asemenea, Ford România a ajuns la un total de 6300 de angajați, care lucrează atât în Fabrica de Asamblare Vehicule cât și la Fabrica de Motoare. Aproximativ 3400 dintre aceștia au fost angajați în ultimii trei ani pentru a sprijini producția noilor EcoSport și Puma.

Noul Ford Puma, construit la fabrica de la Craiova

Cei de la Ford sperau ca în contextul unui ritm accelerat de producție a vehiculelor, Fabrica de Motoare să atingă la rândul său un nou record: aproximativ 1700 de motoare produse într-o singură zi. Pentru moment, la Uzina de Motoare se construiesc trei versiuni ale mult-premiatului motor 1.0 EcoBoost: 100 CP, 125 CP și 155 CP mHEV.

Noul Ford Puma, a cărui producție a început în luna octombrie a anului trecut, a devenit prima mașină hibrid de serie produsă pe teritoriul țării noastre.

De asemenea, Ford a atins în România o cotă de piață de 8.6%, cu un total de 16.168 de vehicule înmatriculate, clasându-se pe prima poziție în topul vânzărilor mărcilor de import.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×