Florin Ciocănelea, fostul consilier al Vioricăi Dăncilă, a murit! A fost un nume important în industria petrolieră

Alexa Serdan   
în Stiri de ultima ora
10/12/2019, 18:53
Florin Ciocănelea, fostul consilier al Vioricăi Dăncilă, a murit! A fost un nume important în industria petrolieră
Florin Ciocănelea, fostul consilier al premierului Viorica Dăncilă, a murit la vârsta de 48 de ani. Sursa foto: national.ro

Florin Ciocănelea, unul dintre consilierii fostului premier al României Viorica Dăncilă, a murit la vârsta de numai 48 de ani. Momentan nu se cunosc cauzele morții bărbatului care a stat în spatele controversatei OUG 114. 

Unul dintre consilierii fostului premier al României a murit. Avea doar 48 de ani

Radu Florin Ciocănelea era consilierul care s-a ocupat de problemele energetice ale fostului premier al României Viorica Dăncilă. Politicianul care fusese numit în luna martie a anului trecut consilier de stat în cadrul aparatului propriu de lucru al prim-ministrului a murit astăzi, 10 decembrie.

Bărbatul avea doar 48 de ani și nu se cunOSC cauzele care au dus la moartea sa prematură. Florin Ciocănelea a avut numeroase atribuții în domeniul energiei și a fost unul dintre oamenii care au stat în spatele controversatei OUG 114.

Florin Ciocănelea a fost urmărit penal pentru delapidare și spălare de bani

Florin Ciocănelea a fost urmărit penal în urmă cu 7 ani pentru spălare de bani și delapidare a patrimoniului Asociaţiei Salariaţilor din cadrul SNP Petrom SA. În același dosar au fost vizați și Sorin Oviviu Vântu și Liviu Luca.

Prejudiciul care i-a fost adus statului romîn s-a ridicat la suma fabuloasă de 12 milioane de euro. Doi ani mai târziu, în 2014, fostul consilier al Vioricăi Dăncilă a fost scos de sub urmărire penală de DIICOT.

Ce funcții a ocupat Florin Ciocănelea de-a lungul timpului

Fostul consilier pe probleme energetice a absolvit în anul 1986 Universitatea de Petrol și Gaze din Ploiești având specializarea inginer în foraj şi producţie de ţiţei şi gaze. Imediat după încheierea studiilor Florin Ciocănelea a lucrat la Schela de Producţie Petrolieră Poeni din judeţul Teleorman.

După ce a petrecut șapte ani în această instituție a fost promovat ca inginer principal de zăcământ în compania Petrom. În cadrul Petrom a avut numai funcții de conducere, dar în anul 2004 avea să-și dea demisia.

Potrivit stiripesurse, în perioada 2001-2004 bărbatul a fost membru al Consiliului de Administraţie al BRM, iar ulterior a ocupat aceeași poziție la Consiliul de Administraţie al Petromservice, între anii 2004-2005.

Mai târziu, a fost președinte al Consiliului de Administraţie al Foserco (2005-2009). Din anul 2005 și până în 2018 Florin Ciocănelea a fost membru în Consiliul de Administraţie al Grup Servicii Petroliere.

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×