Florii 2020. Ce trebuie să faci pe 12 aprilie ca să ai noroc tot restul anului

Bogdan Solomon   
în Stiri mondene
11/04/2020, 13:34
Florii 2020. Ce trebuie să faci pe 12 aprilie ca să ai noroc tot restul anului
Ce trebuie să faci în Duminica Floriilor pentru a avea parte de noroc și belșug. Sursa foto: doxologia.ro

Pe data de 12 aprilie, ortodocșii din întreaga țară sărbătoresc Duminica Floriilor, ziua în care, potrivit calendarului, Iisus Hristos a intrat triumfător în Ierusalim, alături de soborul apostolilor, fiind întâmpinat de popor cu flori și ramuri de măslin în mâini, în conformitate cu obiceiurile acelor locuri.

Osana! Binecuvântat este cel ce vine în Numele Domnului! Binecuvântată este Împărăţia care vine, Împărăţia părintelui nostru David! Osana în cerurile prea înalte”, striga mulțimea fericită în timpul sosirii Mântuitorului în Cetatea Sfântă.

Ce trebuie să faci în Duminica Floriilor dacă vrei să ai noroc tot restul anului

La fel ca în cazul tuturor celor mai importante sărbători ale creștinității, aceasta cuprinde nenumărate tradiții și obiceiuri pe care oamenii le respectă cu sfințenie. Spre exemplu, în unele sate se practică obiceiul de a agăța pe ramurile pomilor fructiferi, pe butucii viţei-de-vie, pe stupi şi la ferestre ramuri de salcie sfinţite.

În felul acesta, fiecare dintre membrii familiei se va bucura de prosperitate şi va fi sănătos pentru tot restul anului. De asemenea, mugurii salciei sfințite sunt îngropate cu grijă sub prima brazdă, pentru ca belșugul să nu ocolească acea grădină în perioada următoare.

Ramuri de salcie sunt impartite de reprezentantii parohiei Pantelimon, cu ocazia sarbatorii ortodoxe Duminica Floriilor, in Bucuresti, duminica, 12 aprilie 2020. Inquam Photos / Octav Ganea

Ramuri de salcie sunt impartite de reprezentantii parohiei Pantelimon, cu ocazia sarbatorii ortodoxe Duminica Floriilor, in Bucuresti, duminica, 12 aprilie 2020. Sursa: Inquam Video / Octav Ganea

Posted by Fanatik News on Sunday, April 12, 2020

Fetele care pun busuioc sub pernă își visează ursitul

Potrivit datinilor străvechi, toți cei care se împărtășesc în Duminica Floriilor vor avea parte de sănătate, belșug, noroc și dorințe îndeplinite. De asemenea, este bine să întâmpini această zi în curățenie și cu zâmbetul pe buze, așa că poți începe să văruiești casa, să speli perdelele și mobilierul să ştergi geamurile, să aerisești hainele, aşternuturile și covoarele.

Cât despre fetele nemăritate, acestea obişnuiesc să pună o oglindă şi o cămaşă curată sub un păr altoit, obiectele cu pricina fiind folosite după răsăritul soarelui în farmece pentru noroc în dragoste şi sănătate. Totodată, dacă își pun seara busuioc sub pernă, îl vor visa pe cel care le va fi deveni partener de viață.

Duminica Floriilor este o sărbătoare creștină, comemorată întotdeauna în ultima duminică dinaintea Paștelui și simbolizează intrarea triumfală a lui Iisus în Ierusalim în zilele dinaintea patimilor. Floriile sunt denumite, de asemenea, Duminica Patimilor sau Duminica Floriilor a Patimilor Domnului.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×