Florii 2020. Ce nume sunt sărbătorite pe 12 aprilie. Cui trebuie să îi spui, de fapt, La mulţi ani

Bogdan Solomon   
în Stiri mondene
11/04/2020, 12:32
Florii 2020. Ce nume sunt sărbătorite pe 12 aprilie. Cui trebuie să îi spui, de fapt, La mulţi ani
FANATIK îți prezintă lista completă a tuturor celor care se numără printre sărbătoriții din Duminica Floriilor. Sursa foto: ea.md

Dacă te numeri printre cei 1,4 milioane de români posesori ai numelor de flori, te așteaptă un sfârșit de săptămână ca în povești. Asta pentru că duminică, 12 aprilie este ziua marii Sărbători a Floriilor, iar cei dragi ți-au pregătit cu siguranță o zi de neuitat, chiar dacă va trebui să rămâneți acasă din cauza epidemiei de coronavirus.

Cui trebuie să-i spui, de fapt, La Mulți Ani în Duminica Floriilor

Iar dacă vrei să le transmiți urările și gândurile tale bune tuturor sărbătoriților din familie și nu numai, îți prezentăm lista completă a celor care poartă nume de flori în țara noastră, pentru a fi sigur că nu omiți pe nimeni în această zi specială care vestește venirea Paștelui.

Dincolo de clasicele Florin, Florina, Viorel și Viorica, Anemona, Angela, Angelica, Brândușa, Camelia, Codrin, Codrina, Codruț, Codruța, Crăița, Crina, Crin, Crinu, Crinuța, Crizantema,  Daria, Delia (de la dalie), Dumitrița (denumire populară a crizantemei), Eugenia, Floarea, Flora, Florența și Florentin se numără la rândul lor printre sărbătoriții din duminica Floriilor.

Totodată, dacă printre cei dragi se numără și persoane care poartă nume precum Garofița, Gherghina, Gențiana, Hortensia, Iris, Iasmin, Iasmina (derivate de la Iasomie), Lăcrămioara, Laur, Laura, Laurențiu, Laurian, Lauriana, Luminița, Lucia, Liliana, Lilian (de la liliac sau de la crin – Lilly, în engleză), Zambila și Zambilica, trebuie neapărat să le spui La Mulți Ani.

Ramuri de salcie sunt impartite de reprezentantii parohiei Pantelimon, cu ocazia sarbatorii ortodoxe Duminica Floriilor, in Bucuresti, duminica, 12 aprilie 2020. Inquam Photos / Octav Ganea

Ramuri de salcie sunt impartite de reprezentantii parohiei Pantelimon, cu ocazia sarbatorii ortodoxe Duminica Floriilor, in Bucuresti, duminica, 12 aprilie 2020. Sursa: Inquam Video / Octav Ganea

Posted by Fanatik News on Sunday, April 12, 2020

Mesaje pe care le poți trimite celor dragi în Duminica Floriilor

Precedată de Sâmbăta lui Lazăr, Duminica Floriilor este ziua care marchează intrarea triumfală a Mântuitorului Iisus Hristos înaintea Patimilor. Mulţimea strânsă la porţile cetăţii l-a întâmpinat cu flori și frunze de palmier, conform obiceiurilor acelui loc, aclamându-l pentru înfăptuirea minunii de readucere la viață a lui Lazăr.

De aceea, pe data de 12 aprilie le poți transmite toate gândurile tale bune rudelor și prietenilor care poartă nume de flori. Iar dacă nu ai suficientă inspirație, îți propunem o listă cu mesaje care se potrivesc de minune acestei ocazii speciale.

Astăzi este ziua florilor și am rugat adierea vântului să îți dăruiască un buchet mare stropit cu acorduri muzicale și arome inspititoare. Îți doresc să ai parte de o zi magică de Florii!” sau „Multă bucurie, sănătate, gânduri bune și vise împlinite celei mai frumoase flori de pe pământ. La mulți ani de ziua numelui!”, sunt doar două exemple ideale pentru Duminica Floriilor.

Fie ca viața ta să fie că un buchet de flori: colorată și plină de esențe frumoase. La mulți ani unei flori speciale!”, „Îţi doresc o oră de linişte, o zi de pace, o săptămână de soare, un an de iubire, un veac de sănătate şi un mileniu de bani. La Mulţi Ani!” și „Apropiindu-se o mare zi de sărbătoare, ziua numelui tău, primeşte din partea mea multe urări de bine, sănătate, mult noroc şi împlinirea tuturor dorinţelor! Dumnezeu să te călăuzească în tot ceea ce faci. LA MULŢI ANI!”, sunt alte mesaje superbe ce pot fi trimise în această zi.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×