Finala Eurovision România 2020 va avea loc la Buzău. Anunțul a fost făcut de primarul orașului

Alexa Serdan   
în Stiri de ultima ora
03/01/2020, 18:46
Finala Eurovision România 2020 va avea loc la Buzău. Anunțul a fost făcut de primarul orașului
Primarul orașului Buzău, Constantin Toma, a anunțat că finala Eurovision România 2020 va avea loc la Buzău. Sursa foto: Facebook.com

Constantin Toma a anunțat pe una dintre rețelele de socializare că finala concursului muzical Eurovision România de anul acesta are mari șanse să aibă loc în municipiul Buzău.

Competiția muzicală Eurovision România 2020 va fi organizată în Buzău?

Primarul municipiului Buzău, Constantin Toma, a dezvăluit pe contul de Facebook că finala concursului muzical Eurovision de anul acesta are mai șanse să se organizeze la Buzău. Finala concursului urmează să aibă loc anul acesta pe 1 martie.

De asemenea, edilul buzoian a mai precizat că în acest fel Buzău va intra oficial pe harta culturală a țării noastre. Totodată, prin organizarea Eurovision România la Buzău orașul va intra și pe harta culturală a Europei.

Orașul va ajunge un punct turistic atât pentru tomâni, cât și pentru europeni

Vorbim de continuarea proiectelor culturale. Este foarte posibil, 99 la sută, ca finala Eurovision România, care va fi pe 1 martie, să aibă loc la Buzău.

Buzăul, iată va intra şi pe harta culturală a României, dar şi pe harta culturală a Europei”, a anunţat pe contul de socializare primarul Buzăului, Constantin Toma.

În altă ordine de idei, conform cancan.ro, primarul orașului Buzău a mai spus și care este bugetul alocat pentru organizarea competiției naționale. Așadar, finala de anul acesta a concursului Eurovision se va ridica la suma de 150.000 – 200.000 de euro.

Banii pentru finala Eurovision România 2020 vor fi alocați din bugetul municipiului Buzău. Imediat după aprobarea bugetului se vor demara procedurile de organizare a competiției muzicale.

Câștigătorul va reprezenta România pe 16 mai la Rotterdam, în Țările de Jos (Olanda) în cadrul Eurovision Europa. Ediția de anul acesta se va organiza în perioada 12 – 14 mai. Biletele pentru eveniment au fost puse deja în vânzare, așadar dacă sunteți fani grăbiți-vă!

Anul acesta va avea loc a 65-a ediție a concursului muzical. Competiția se organizează în țara care a câștigat în anul anterior. În 2019 concursul a fost organizat la Tel Aviv, iar câștigătorul a fost olandezul Duncan Laurence care a interpretat piesa „Arcade”. Olanda are 41 de participări la activ în cadrul Eurovision.

 

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×