Fimul vieţii artistului Gyuri Pascu! În 2010 suferise un alt infarct

Mirela Apostol   
în Hotnews
27/09/2016, 08:36
Fimul vieţii artistului Gyuri Pascu! În 2010 suferise un alt infarct

La sfârşitul anului 2010, Pascu a suferit un infarct şi s-a recuperat la Spitalul Universitar din Bucureşti. Presa a speculat că atacul de cord s-a datorat stresului care a urmat divorţului, deşi Pascu a menţionat că aceasta a fost una amiabilă.

În primele luni ale anului 2011 jucat pe Cadâr în comedia lui Victor Ion Popa, Take, Ianke şi Cadâr, mergând într-un turneu prin România.Această piesă a fost una de succes, fiind rejucată anual cu Gyuri Pascu în distribuţie.

Pascu s-a întors la Land of Jokes, seria de comedie produsă de o jumătate a distribuţiei de la Divertis pentru Pro TV, unde a jucat rolul lui Nemuriciul (inspirat din Highlander: The Series). Întoarcerea sa a amplificat conflictul cu Toni Grecu, care producea o satiră politică pentru acelaşi post TV.În iunie 2011, Pascu şi restul echipei Land of Jokes a anunţat despărţirea definitivă de Divertis, ajungând la finalul contractului cu Pro TV. Într-un interviu dat în Adevărul, comedienii au afirmat că îşi caută de lucru. Pascu a criticat Pro TV-ul pentru producerea unui show de talente.A continuat să critice emisiunea Românii au talent,chiar dacă fiica sa Iarina a făcut parte dintr-un ansamblu de muzică gospel care a participat la concurs.

Noua trupă de comedie şi-a luat numele Distractis, brandul Land of Jokes rămănând în proprietatea Pro TV-ului, iar în august 2011 a semnat cu TVR 1.Criticul media Iulian Comanescu a declarat, „Programul [Distractis] a atins locul al cincilea în ratinguri. Este începutul sfârşitului pentru unul din cele mai integre şi mai iubite branduri din televiziunea română.”

În octombrie 2011, Pascu s-a întors la Cluj-Napoca ca gazdă pentru inaugurarea Cluj Arena, stadionul echipei Universitatea. A călătorit prin SUA până la Seattle, unde a ţinut un recital cu scopul strângerii de fonduri pentru un centru cultural ortodox român în America.La începutul anului 2012, şi-a desfăşurat activitatea muzicală în judeţul Suceava, lucrând cu cântăreţul şi textierul Lian Cubleşan. Colaborarea lor a dus la albumul baladă Tropa, Tropa… €uropa!, lansat pe 20 ianuarie la Câmpulung Moldovenesc, unde The Blue Workers a susţinut un concert.

Pascu a apărut cu colegul său din Occident, Mircea Diaconu, în filmul de scurt metraj Loto, jucând rolul unui vânzător de maşini.În 2013 a lansat un volum de poezii intitulat Purtătorul de cuvinte, iar în luna martie joacă în piesa „Clipe de viaţă ”. În iulie 2013 a participat alături de Baniciu şi Şeicaru la festivalul de muzică folk Garana.În perioada următoare a susţinut mai multe concerte prin ţară alături de formaţia The Blue Workers, acompaniată de o orchestră simfonică.

În 2014 a participat la înregistrarea spectacolului radiofonic „Henric al V-lea”, care a primit Premiul UNITER pentru cel mai bun spectacol radiofonic.În septembrie a jucat în piesa „Eternul spectator”. Începând cu 19 octombrie 2015 a jucat în piesa de teatru „4 x 4 personaje”.La data de 25 februarie 2016 a susţinut spectacolul „Repetiţie în Casa Inimii”, cu versuri din volumul „Purtătorul de cuvinte” şi cu muzica compusă de Gyuri Pascu. În martie lansează şi „Imnul refugiaţilor”, prin care parodiază situaţia refugiaţilor sirieni. În aprilie 2016 a jucat în Revelion cu Dumnezeu.

Citeste mai mult pe REALITATEA.NET

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×