Un videoclip cu doi cetăţeni de etnie romă care canta intr-un tramvai genovez a devenit viral pe internet, strangand peste 130.000 de vizualizari de cand a fost publicat pe YouTube, in 21 ianuarie. Vineri, cei doi vor sustine un concert la Haute Ecole de travail social intr-un eveniment organizat de Mesemrom, o asociatie care apara romii din Geneva.
Acum, celor doi – seful grupului, Gigi, si acordeonistul George – li s-a alatura Stefan, care canta la chitara. Mica formatie a fost intervievata de o ziarista a cotidianului Tribune de Geneve. „Cateodata suntem mai multi la spectacole, dar multi s-au intors in tara”, a declarat Gigi, in romana.
Niciunul dintre cei trei nu vorbeste franceza. Traducerea este asigurata de Eric Roset, fotograf si membru al Mesemrom.
Discutia a avut loc la cateva zeci de metri de Plainpalai, deoarece muzicienii nu vor sa fie confundati cu romii care cersesc in apropiere.
- Cum arăta Corina Caragea la primul jurnal din carieră la Pro TV. Au trecut 17 ani de atunci
- Cum a ajuns Mircea Bravo un vlogger de succes. E surprinzător ce studii are
- Oana Roman se apără după ce a fost acuzată că a cerut produse gratis de la Cristina Bâtlan: „Îmi permit să-i cer ce vreau eu”
- De ce a lipsit Mario Fresh la festivitatea de absolvire a Alexiei Eram. Ce mesaj i-a transmis artistul
- Ponturi pariuri Poli Iași – FCSB (23.12.2024). Cine încheie 2024 bine?
Gigi, George si Stefan cunosc bine Geneva si de mai multi ani fac in mod regulat naveta intre Elvetia si Buzau.
Ei detin si o autorizatie din partea primariei, pe care o prezinta mandri. Nu se stie cat castiga pe zi, dar cei trei artisti marturisesc ca este destul pentru a trai si le multumesc locuitorilor pentru generozitatea lor.
Cei trei provin din familii de muzicieni si spun ca au invatat sa cante din „tata in fiu”. „E meseria noastra, doar asta stim sa facem. Ideal ar fi sa fim angajati aici intr-un restaurant sa cantam muzica tiganeasca sau orientala”, a spus George.
La primul contact cu ziaristii, cei trei au refuzat sa raspunda la intrebari, temandu-se de probleme cu politia. In cele din urma, au acceptat pentru „reclama” pe care le-o va face articolul.
„Imediat ce grupul intoneaza primele note din faimosul Constantin chipurile muzicienilor si al trecatorilor se lumineaza. In cateva minute, Plainpalais capata o tonalitate orientala care suna ca o invitatie la calatorie”, incheie ziarista elvetiana.
Sursă: www.stiripesurse.ro