Filmul românesc „Aferim”, de Radu Jude, a primit Ursul de argint pentru regie la Berlin

Ionuţ Cataramă   
în Hotnews
14/02/2015, 21:00
Filmul românesc „Aferim”, de Radu Jude, a primit Ursul de argint pentru regie la Berlin

Festivalul de Film de la Berlin: Radu Jude a câştigat Ursul de Argint pentru cea mai bună regie, pentru lungmetrajul „Aferim!”

Radu Jude a primit Ursul de Argint pentru cea mai bună regie, pentru lungmetrajul „Aferim!”, la cea de-a 65-a ediţie a galei Festivalului de Film de la Berlin (5 – 15 februarie), care are loc sâmbătă seară, la Berlinale Palast, potrivit imaginilor difuzate pe site-ul oficial al evenimentului, informează Mediafax.

Vrei să citești acasă, în siguranță, TAIFASURI, revista ta preferată? Abonează te ACUM doar la oficiile Poștei Române! Surprize + CD urile preferate doar pentru ABONAŢII TAIFASURI

„Aferim!” este un un film istoric a cărui acţiune are loc în Ţara Românească în anul 1835. Un zapciu, interpretat de actorul Teodor Corban, însoţit de fiul său (Mihai Comănoiu), caută un rob ţigan fugar (Cuzin Toma).

Premiera mondială a filmului „Aferim!”a avut loc în cadrul proiecţiilor din competiţia internaţională a Festivalului Internaţional de Film de la Berlin.

Radu Jude a intrat în competiţie cu nume mari ale cinematografiei mondiale, printre care Werner Herzog, Terrence Malick, Peter Greenaway sau Jafar Panahi.

La această secţiune au fost acordate două premii. Cel de-al doilea Urs de Argint pentru regie a fost câştigat de Malgorzata Szumowska cu filmul „Body”.

Juriul Berlinale 2015 este format din regizorul Darren Aronofsky (SUA), Daniel Bruhl (actor, Germania), Bong Joon-ho (regizor, Coreea de Sud), Martha De Laurentiis (producător, SUA), Claudia Llosa (regizor, Peru), Audrey Tautou (actriţă, Franţa) şi Matthew Weiner (producător/scenarist, SUA).

AFERIM! International TRAILER

Sursă: www.b1.ro

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×