Filmul blestemat al lui Spielberg: aproape toţi actorii din distribuţie au murit după încheierea filmărilor

Ionuţ Cataramă   
în Hotnews
23/05/2015, 15:32
Filmul blestemat al lui Spielberg: aproape toţi actorii din distribuţie au murit după încheierea filmărilor

În 1982, horror-ul de succes al lui Steven Spielberg, “Poltergeist”, a captivat şi a ţinut cu sufletul la gură milioane de telespectatori. Povestea mezinei unei familii suburbane care era ţinută captivă de anumite entităţi terifiante a avut mare succes, fiind urmată de alte două părţi.

Însă, în ciuda succesului, evenimentele bizare care s-au petrecut imediat după încheierea filmărilor primei părţi şi nu numai au făcut această producţie să fie considerată cel mai blestemat film din toate timpurile.
Fostul actor, Oliver Robins, care a jucat rolul personajului Robbie în primele două filme, îşi aminteşte cu groază moartea celor două surori ale sale de pe ecran şi ale celorlaţi colegi de platou.

Imediat după încheierea filmărilor primei părţi, Dominique Dunne, cea care a dat viaţă personajului Dana, a fost strangulată de prietenul ei pe aleea din faţa casei pe care o deţinea în West Hollywood.

Trei ani mai târziu, actorul Julian Beck, în vârstă de 60 de ani, care jucase rolul predicatorului nebun, Henry Kane, a murit de cancer la stomac, iar în 1987, Will Sampson, ce făcea parte din distribuţia celei de-a doua continuări, a murit de insuficienţă renală la 53 de ani.

Incidentele bizare nu s-au sfârşit aici. În 2009, Lou Perryman, cel care l-a interpretat pe Pugsley, a fost ucis de un fost puşcăriaş în propria sa casă din Austin, Texas, cu un topor.

De departe cea mai dureroasă pierdere pentru Robins a venit în 1988, atunci când Heather O’Rourke, cea care a jucat rolul surorii posedate, Carol Anne, în toate cele trei filme, a murit subit la vârsta de 12 ani de stop cardiac.

Mai mult decât atât, se presupune că teama de clovni şi copaci înfricoşători a lui Spielberg a fost lucrul care l-a determinat pe regizor să scrie scene înfiorătoare pentru personajul interpretat de Robins.

Deşi toate aceste întâmplări de-a dreptul şocante i-au făcut pe telespectatori să afirme despre această producţie că ar fi blestemată, Oliver Robins nu crede în “blestemul Poltergeist”, considerând că a fost vorba doar despre nişte coincidenţe nefericite.

Vineri, în Statele Unite, a avut loc lansarea remake-ului “Poltergeist”.

Sursă: www.libertatea.ro

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×